Autor:

Nugát

Střední
Ingredience
Med 170 g
Vanilkový cukr 1 balení
Bílek 3 ks
Moučkový cukr 300 g
Dortové oplatky  
Mleté ořechy  

Postup přípravy:

Z bílků ušleháme sníh. Med vaříme s vanilkovým cukrem, přidáme sníh, cukr, ořechy. Vaříme, až se hmota odpadá ode dna. Vychladlou hmotu mažeme mezi dvě oplatky, zatížíme prkýnkem a dáme do druhého dne do chladničky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Nugát

Komentáře

  1. Jana V.   26.11.2006 | 14:43 | reagovat | závadný

    Nezlobte se,já nerozumím,co to znamená až hmota odpadá od dna?

  2. Jaroslava Oumarová   23.11.2006 | 22:09 | reagovat | závadný

    Vida, vida, děkuji za poučení, jsem zase o něco chytřejší:-))

  3. Uzovka   23.11.2006 | 14:56 | reagovat | závadný

    Nejznamejsi bily nougat tzv. Nougat de Montelimar pochazi z jizni Francie. Vyrabi se z levanduloveho medu, mandli a pistacii. Tato hmota se nekolik hodin vari, potom se zasleha snih z bilku a vznikne mekky, kremovity nougat, ktery se rozplyva na jazyku. Nema to tedy nic spolecneho s nasim cokoladovym nugatem. S pozdravem U.

  4. Edita Nemcová   23.11.2006 | 14:00 | reagovat | závadný

    Myslím, že to závisí od krajiny. Napriklad na Malte presne takyto produkt označujú názvom "nugát". Mali ste vidieť, ako sa na nás predavač pozrel, keď mi kolegyňa povedala, ze je to niečo ako náš turecký med.

  5. Martina N   23.11.2006 | 13:03 | reagovat | závadný

    Aj mne sa tak zdá:)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web