Norské pečivo

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
180 minut
10
porce
neuvedeno
autor: uherek

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g máslo
    • 125
      g cukr krystal
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • rozšlehané vejce na potření
    • 100
      g mandle na posypaní
    • cukr na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve vyšleháme máslo s cukrem, pak přidáme vejce a dál šleháme až do hladka, potom přidáme prosátou mouku a vanilkový cukr, pak promícháme, těsto vložíme na 2-3 hodiny do lednice.
2
Po vytuhnutí vytvarujeme váleček a ten rozkrájíme na malé kousky, vytvarujeme kuličky, kuličky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, vzdálenost mezi nimi alespoň 5 cm, potom každou kuličku trochu zploštíme, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubým cukrem a nasekanými mandlemi.
3
Pečeme při 180 stupních 10 minut.
Zařazení: Ostatní Pečiva

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.