Autor:

Norské pečivo

180 minut PT0H180M
Střední
Porce: 10
Ingredience
Máslo 150 g
Cukr krystal 125 g
Vejce 1 ks
Hladká mouka 200 g
Vanilkový cukr 1 ks
Rozšlehané vejce
na potření
 
Mandle
na posypaní
100 g
Cukr na posypání  

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

Nejprve vyšleháme máslo s cukrem, pak přidáme vejce a dál šleháme až do hladka, potom přidáme prosátou mouku a vanilkový cukr, pak promícháme, těsto vložíme na 2-3 hodiny do lednice.

Po vytuhnutí vytvarujeme váleček a ten rozkrájíme na malé kousky, vytvarujeme kuličky, kuličky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, vzdálenost mezi nimi alespoň 5 cm, potom každou kuličku trochu zploštíme, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubým cukrem a nasekanými mandlemi.

Pečeme při 180 stupních 10 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Norské pečivo

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web