Autor:

Norské pečivo

180 minut PT0H180M
Střední
Porce: 10
Ingredience
Máslo 150 g
Cukr krystal 125 g
Vejce 1 ks
Hladká mouka 200 g
Vanilkový cukr 1 ks
Rozšlehané vejce
na potření
 
Mandle
na posypaní
100 g
Cukr na posypání  

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

Nejprve vyšleháme máslo s cukrem, pak přidáme vejce a dál šleháme až do hladka, potom přidáme prosátou mouku a vanilkový cukr, pak promícháme, těsto vložíme na 2-3 hodiny do lednice.

Po vytuhnutí vytvarujeme váleček a ten rozkrájíme na malé kousky, vytvarujeme kuličky, kuličky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, vzdálenost mezi nimi alespoň 5 cm, potom každou kuličku trochu zploštíme, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubým cukrem a nasekanými mandlemi.

Pečeme při 180 stupních 10 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Norské pečivo

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web