Autor:

Norské pečivo

180 minut PT0H180M
Střední
Porce: 10
Ingredience
Máslo 150 g
Cukr krystal 125 g
Vejce 1 ks
Hladká mouka 200 g
Vanilkový cukr 1 ks
Rozšlehané vejce
na potření
 
Mandle
na posypaní
100 g
Cukr na posypání  

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

Nejprve vyšleháme máslo s cukrem, pak přidáme vejce a dál šleháme až do hladka, potom přidáme prosátou mouku a vanilkový cukr, pak promícháme, těsto vložíme na 2-3 hodiny do lednice.

Po vytuhnutí vytvarujeme váleček a ten rozkrájíme na malé kousky, vytvarujeme kuličky, kuličky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, vzdálenost mezi nimi alespoň 5 cm, potom každou kuličku trochu zploštíme, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubým cukrem a nasekanými mandlemi.

Pečeme při 180 stupních 10 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Norské pečivo

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 8 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web