Norimberské perníčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
35
porce
neuvedeno
autor: Gábina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g hnědý cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce škrob
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • 0,5
      balíček perníkové koření
    • 75
      g oranžát nebo kostičky kandované pomerančové kůry
    • 125
      g mleté mandle
    • 125
      g mleté lískové ořechy
    • 35
      ks vodové oplatky průměr 7 cm, lze vynechat
  • Na ozdobu
    • 75
      g moučkový cukr
    • 100
      g čokoládová poleva
    • cukr krystal hrubý
    • mandle půlené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce, sůl, cukr a vanilkový cukr šlehejte do pěny, dokud se cukr nerozpustí. Pak vmíchejte rum.
2
Škrob, prášek do pečiva a koření promíchejte a spolu s jemně nasekaným oranžátem, mandlemi a ořechy vmíchejte k základu. Těsto lžičkou rozdělte na jednotlivé oplatky (nebo pokud je nemáte, stačí dát na pečící papír), povrch uhlaďte a pečte v rozehřáté troubě při 175 °C (plyn 2-3 stupeň) asi 25 minut (perníčky by měly zůstat bledé).
3
Moučkový cukr rozpusťte ve lžíci horké vody a polovinu ještě horkých perníčků potřete a posypejte hrubým krystalem.
4
Druhou polovinu perníčků nechte vychladnout, polijte čokoládovou polevou a ozdobte mandlemi.
5
Rozpočet je na 35 perníčků o průměru 7 cm. Chutná velice podobně jako kupované norimberské perníčky.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.