Noky s vejcem

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      plátek máslo
    • 1
      ks žloutek
    • mléko
    • 3
      ks vejce
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutek s máslem utřeme dohladka.
2
Poté přidáme mouku, půl odměrky soli a postupně přiléváme mléko do té doby, než je těsto jen o něco řidší než na knedníky.
3
Potom lžíčkou namočenou ve vlažné vodě vykrajujeme noky a házíme do vroucí vody, kde je necháme asi 5 min. povařit.
4
Potom je hodíme na pánev, přidáme vejce a opékáme do té doby, než jsou vejce dostatečně tepelně zpracovaná.
Zařazení: Pokrmy Z mouky/obilovin

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    19. 5. 2008 20:14

    Ano, ja varím vždy z polohrubej múky, nie sú potom tak tvrdé

  • Eva Hájková
    Eva Hájková |

    19. 5. 2008 19:51

    Dnes jsem je vařila, ale z polohrubé mouky /hrubou jsem doma nenašla/, místo másla jsem dala trošku smetany a do těsta jsem nasekala čerstvý špenát ze zahrádky. K tomu hlávkový salát a byla dobrá večeře.