Autor:

Noblesní levné řezy

Střední
Světlé těsto
Polohrubá mouka 250 g
Cukr krupice 100 g
Prášek do pečiva 1 ks
Vejce 1 ks
Mléko 250 ml
Rostlinný olej 5 lžíce
Tmavé těsto
Kakao
+ totéž
2 lžíce
Krém
Mléko 600 ml
Vanilkový cukr 1 ks
Cukr 3 lžíce
Vanilkový pudink 2 ks
Bílý jogurt 400 g
Želé
Vanilkový pudink
Tekutina
šťáva z kompotu + voda
450 ml
Tang
citronový popř. cukr na doslazení
1 lžíce
Ingredience
Marmeláda  
Kompotované hrušky  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Těsto: v míse řádně promícháme všechny sypké ingredience, poté přidáme tekutiny a vejce. Pečeme na klasickém velkém plechu vyloženém pečicím papírem při 200 °C cca 10 minut. Po vychladnutí bílý plát potřeme marmeládou (použila jsem broskvovo-hruškovou s karamelem z vlastních zdrojů), přiklopíme tmavým plátem.

Krém: uvaříme hustý pudink. Do vlažného pudinku vmícháme bílý jogurt pokojové teploty. Nalejem na korpus. Krém poklademe plátky kompotovaných hrušek (jsou lepší, protože jsou měkčí, než čerstvé ovoce).

Želé: uvaříme „vodový“ pudink. Nalejeme na ovoce. Před podáváním necháme vychladit v lednici, můžeme dozdobit šlehačkou a posypat strouhanou čokoládou. Tyto řezy vznikly z potřeby „zahnat mlsnou“. Jsou hotové raz dva. Chutnaly a vypadají opravdu krásně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.2 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Noblesní levné řezy

Komentáře

  1. manhelka manhel   10.09.2008 | 15:17 | reagovat | závadný

    Dobrý den,...brouzdám si tu tak recepty,co dobrého upéct...děkuji za výborné povabení nad přidanými komentáři...na diskusy,která může vzniknout v dobré víře poskytnout ostatním chutný recept,hned tak nezapomenu!Hahahaha...P.S.Paní Káčerová...pro dobrotu na žebrotu,příště se na každýho víte co ...

  2. Petra Káčerová   01.09.2008 | 13:03 | reagovat | závadný

    Pane Karle, jak je uvedeno, peče se na velkém plechu (tedy takovém, který se Vám tak akorát vejde do trouby). Korpusy jsou veliké cca 1,5 cm každý. Řezy se rozhodně neroztékají ani druhý den. Vypadají pořád dobře. Nejsou ani od jogurtu přehnaně mokré. Zkuste. Ale nenutím nikoho.

  3. Oldřich Gargulák   30.08.2008 | 22:50 | reagovat | závadný

    Naše rodina se, obrazně řečeno, živí 102 let KULEREM. Proč to píši? Kulér je předposlední stadium karamelizace cukru. Je to hnusná, hustá substance kterou když ochutnáte, rozhodně nebudete tvrdit že je sladká! Tedy, pokud se shodneme, že CUKR je sladký a KULER je víceméně hořký, tak vše mezi tím je v závislosti na stupni karamelizace méně sladké než cukr. Paní Hela vlastně experimentálně potvrzuje výše uvedené. Paní Staffenová, tato poznámka není myšlena nijak urážlivě, ale mrkněte na svůj komentář až po "nespálí". Pokud nemáte lžíci kterou byste chtěla obětovat na oltáři vědy a poznání, tak dejte pár krystalků cukru přímo na rozpálený plynový hořák. Ten škvarek co zbyde po desítkách chemických reakcí BYL kdysi cukr. ... Chápu, že zde byl asi řešen částečně karamelizovaný cukr do marmelády, ale chtěl jsem věc uvést na pravou míru. Pokud bychom měli na toto téma dál diskutovat, založte nové téma na DISKUZE. A kulér? Raději nevědět na co vše se používá...

  4. karel paty   29.08.2008 | 18:09 | reagovat | závadný

    Karamel sem karamel tam, mě spíš zajímá jak je vysoká vrstva tech obou pudinkových vrstev na těsto z 250 dkg mouky, na jaký plech a jak řezy vypadají po třeba dvou hodinách po vyndání z lednice, zda noblesně a nebo břečkovitě, na dva pudikny je v podtatě l litr tekutin Mléka a jogurt a to tězko udrží formu a navrch ještě želový pudink- nebo se mýlím?

  5. Hela -   29.08.2008 | 17:08 | reagovat | závadný

    Proboha, nemám nejmenší důvod se urážet, přece tady jen diskutujeme. Nejsem žádný odborník a chemické reakce cukru jsou mi naprosto cizí. Karamel při pečení hodně využívám a to v různých formách. Když si jako laik přečtu recept a vidím množství cukru, tak - nebýt to ve formě karamelu- asi by se to nedalo pozřít (nemáme chutě jako na Balkáně). A když jsem pak četla v kuchařce věnované speciálně karamelu, že přepálením ztrácí částečně cukr svoji sladivost, tak jsem si - z vlastní praxe uvědomila, že to tak skutečně je. Možná je to jen můj subjektivní pocit, nevím. Ale když už do toho motáme tu marmeládu - tak kvalita (např.hustota) nezáleží jen na množství cukru, ale i na tom, o jaké ovoce se jedná.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web