Nivové koule

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sýr niva
    • tvrdý sýr
    • bílek
    • sůl
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do nastrouhané nivy a tvrdého sýra. Podle chuti osolíme a obalíme ve strouhance. Poté smažíme.
2
Podáváme s chlebem a pivem.

Komentáře k receptu

  • barča
    barča |

    22. 1. 2007 23:15

    Ne že by se nedali jíst i za studena, ale čerstvé jsou lepší.

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    22. 1. 2007 18:38

    Jsou chutné i za studena?

  • barča
    barča |

    22. 1. 2007 12:35

    Jano Z, určitě to vyzkoušejte, jsou velmi dobré a hlavně jiné (ale doporučuji podle receptu Di, tedy s celým vajíčkema kořeními. Pravda, musíte u toho větrat. Rovnou tvaruji karbanátky, lépe se smaží než koule, to musíte dát víc oleje (pokud smažíte na pánvi jako já). Dobrou chuť.

  • Jana Z
    Jana Z |

    22. 1. 2007 10:39

    Di, děkuji za upřesnění i za inspiraci.

  • Di
    Di |

    22. 1. 2007 10:28

    Jano, to poznáte. Já dělám podobě sýrové karbanátky, jen dávám celá vajíčka a koření (česnek, majoránka, pepř). Sýry můžete dát půl na půl (nebo kolik právě máte v lednici) a vajíček tolik, abyste ze vzniklé tužší hmoty mohla zformovat koule (výsledný tvar jsou spíše karbanátky, neboť sýr se rozteče).

  • Jana Z
    Jana Z |

    22. 1. 2007 09:53

    Nešlo by alespoň přibližně napsat kolik čeho?