Nigellina sladká pochoutka z tmavého chleba

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 11
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • tmavý chléb Plátky (třeba některý ze zde uvedených nebo slunečnicový apod.)
    • smetanový sýr (Gervais, lučina)
    • lučina
    • pomazánkové máslo Neochucené
    • zavařenina S kousky ovoce (nejlépe višňová)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky chleba namažeme silnější vrstvou sýra a poté navršíme zavařeninu - ani jedním nešetříme. Pak už si jen pochutnáváme.
2
//**Pro případné kritiky receptu:**// namazat chleba umí každý, ale kombinace zavařeniny s čerstvým sýrem není až zas tak obvyklá. Když jsem viděla připravovat tento mls Nigellu v televizi, neváhala jsem a zkusila. Je to móc dobré...

Komentáře k receptu

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    8. 11. 2007 19:50

    Takže jsem dala 1!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    8. 11. 2007 19:49

    Nigella je nádherná ženská, která všechno připravuje s takovou lehkostí a ohromným apetitem,tento recept si připravila na svačinu s sebou, mohu jen potvrdit,že je to výborné.To je jídlo fajnšmekrů, kteří dokáží propojit různé chutě v lahůdku.Když někomu nechutná, ať to nejí.A hlavně vrstvy na chleba mazala tak silně, že jí to vytékalo z chleba a já na to dostala chuť.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    8. 11. 2007 19:17

    Di,tohle rozhodne musim vyzkouset.Miluji totiz tmavy chleb namazany slanym maslem,jahodovou marmeladou ,k tomu krupavou slaninu a vajicka na mekko.S tim syrem to musi byt dobrota. Ty petky dal asi nekdo, kdo jeste nikdy nedelal napriklad rajskou,svickovou nebo koprovou omacku,kde se slano-sladke chute take vzajemne propojuji. Dekuji za malou obmenu a davam 1!!!

  • Silva Machová
    Silva Machová |

    8. 11. 2007 10:56

    Pro Di:Nic si z toho nedělejte,a přispívejte dál!

  • Ivana C.
    Ivana C. |

    8. 11. 2007 09:09

    Já nemusím normální máslo, takže si pomazánkové máslo s džemem dávám už od tý doby, co tohle máslo existuje. A výborný!!

  • Di
    Di |

    8. 11. 2007 06:18

    Díky, Silvo, vždyť víte, jak to tady chodí! Kromě toho jsem pro některé "přispěvatele" jako červený hadr před očima krocana. Těch pětek bylo víc, ale to přece nevadí - nesoutěžím o titul Miss kuchařka, hlavně když chutná.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 11. 2007 21:06

    nechápu jak tomu může někdo říkat recept???

  • Silva Machová
    Silva Machová |

    7. 11. 2007 19:50

    Lípla jsem za jedna:)

  • Silva Machová
    Silva Machová |

    7. 11. 2007 19:49

    Nevím,proč tomuto dobrému receptu nasázel někdo pětku.

  • Lucie Rácová
    Lucie Rácová |

    6. 11. 2007 11:04

    Já jím tmavé pečivo se sýrem (taveným nebo i tvrdým) a marmeládou už několik let a stále se na mě všichni dívají jako na marťana, ale jsem ráda, že nejsem sama s touto chutí:-)

  • Di
    Di |

    6. 11. 2007 09:48

    To jsme naladěné na stejnou vlnovou délku. Já mám ráda něco sladkého ke smaženému hermelínu. Když nejsou brusinky, tak alespoň třeba jablka s křenem nebo stačí dětská přesnídávka.

  • Gábina H
    Gábina H |

    6. 11. 2007 09:34

    Di, já si včera pochutnávala na chlebu s Hermelínem a brusinkovým džemem. Taky mi moc chutnalo.