Nevařený sirup z černého rybízu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      l rybíz
    • 2
      l voda
    • 50
      g kyselina citronová
    • 2,5
      kg cukr
    • 1
      balení petol

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čistý rybíz bez stopek zalijeme vodou,přidáme kyselinu citronovou a necháme 24 hodin stát,občas zamícháme.
2
Sirup přecedíme,přidáme cukr a sáček petolu,promícháme až se cukr rozpustí.
3
Nalejeme do lahví.
4
Ovoce můžeme použít ještě jednou,postup je stejný,použijeme však již jen 1,5 l vody,5 dkg kyseliny citronové (stačí i 3 dkg),2 kg cukru a petol.
5
Jestli-že nechceme ovoce vyhodit,přidáme 3 l čerstvého ovoce a můžeme udělat džem.Kyselina citronová se již nedává,cukr podle chuti.
Zařazení: Nápoje Jiné

Komentáře k receptu

  • Zděnka
    Zděnka |

    21. 6. 2014 13:32

    Nebo lze 5 min povařit a vařící nalít do nahřátých skleniček, očistit, zavřít a otočit na víčko do vychladnutí. :-)

  • Zděnka
    Zděnka |

    21. 6. 2014 13:27

    Dělám si hodně domácích výrobků; proto, abych v nich neměla jedovaté hnusy. :-( Sporná je i kyselina citronová / dávám citron. šťávu /, ale PETOL BYCH NIKDY NEPOUŽILA !!! Najděte si složení a vyhledejte si, co je to za "mňamku". :-( Konzervuji sterilizací na 80% 20 min nebo cukrem / to se dává 1,20 Kg cukru na 1 kg šťávy, uložit nejlépe v temnu a chladu /. Sterilované sladím méně a dělám do menších obalů, po otevření nechávám v ledničce a spotřebujeme do 2 týdnů.

  • anna
    anna |

    22. 7. 2011 07:18

    Je to výborné. Dělám to již dvacellet.