Autor:

Neutrální těsto na bábovku

Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 450 g
Cukr krupice
200-300
300 g
Vejce 3 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Mléko 500 ml
Rostlinný olej
10-12
12 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva - promícháme, přidáme celá vejce a půl litru vlažného mléka, poté olej promícháme. Do vymaštěné a strouhankou vysypané bábovkové formy vlijeme těsto a pečeme cca 45 minut při 180 °C.

Z tohoto neutrálního těsta můžeme udělat bábovku - perníkovou (moc dobrá, ale doporučuji namíchat anýz, hřebíček, skořici zvlášť, nikoli kupované koření do perníku), dále ořechová se strouhanými ořechy nebo jen žlutá bábovka s nastrouhanou citronovou kůrou či přidat do poloviny těsta 2 polévkové lžíce kakaa a máme mramorovou bábovku. Zkoušela jsem i do žluté bábovky z tohoto těsta nasekat čokoládu na vaření. Je mnoho variant, záleží jen na fantazii.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Neutrální těsto na bábovku

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web