Nesmažené koblihy dle Ládi Hrušky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3,5
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 3
      lžíce cukr
    • máslo 1/5 z kostky
    • sůl špetka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžička hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kromě másla a rumu, všechny ingredience hezky zpracujeme ve vláčné těsto. To pak pod utěrkou na teplém místě, ponecháme půl hodiny kynout. Když nám těsto hezky vyběhne, rozválíme na válu a s pomocí skleničky vykrajujeme kolečka. Ty si pak rozdělíme a na půlku z nich dáme lžičkou džem. Pak vezmeme druhé, nepotřené kolečko a přikryjeme s ním to potřené. Kraje musíme spojit, jakoby stlačit, aby zavařenina nevytekla. Neupečené koblížky vyskládáme na vymazaný plech, na kterém ještě chvíli koblížky necháme odpočinout a kynout alespoň dalších dvacet minut. Plech s koblížky poté vložíme do trouby, Láďa Hruška doporučil teplotu na 170 stupňů a dobu pečení cca 15 minut.
2
Když jsou hotové, tak je na závěr ještě horké potíráme rozpuštěným máslem s
3
jednou lžičkou rumu. Nakonec ještě pocukrujeme. Jsou luxusní!
Zařazení: Chuťovky Moučníky

Komentáře k receptu

  • anonymousse
    anonymousse |

    17. 4. 2016 21:05

    42 gramů

  • Veronika A.
    Veronika A. |

    15. 12. 2015 12:32

    Můžu poprosit o odpověď, kolik gramů má ta kostka droždí. U nás se to nakupuje na g. Děkuji

  • recepty73
    recepty73 |

    2. 3. 2015 13:25

    ...stejné, jako výborné koblížky z trouby