Nerozvařitelné špekové knedlíky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g anglická slanina
    • 375
      ml mléko
    • 150
      g uzené maso
    • 10
      ks žemle
    • 4
      ks žloutek
    • 5
      lžíce hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      hrst strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu a uzené pokrájíme na kostičky a dáme škvařit. Mléko rozmícháme se žloutky a lžičkou soli. Housky pokrájíme na kostičky a zalijeme mlékem s vejci. Rozškvařenou slaninu s uzeným necháme trochu zchladnout a také nalijeme na žemle. Pak vmícháme hrubou mouku a pokud nejde z hmoty udělat tužší šištičky velké jak citron, dohustíme malinko strouhankou. Tvoříme knedlíky velikosti citronu a vaříme v osolené vodě 20 minut.
2
Podáváme přelité osmaženou cibulkou spolu s dušeným sladkým zelím.
Zařazení: Přílohy Knedlíky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    19. 11. 2010 11:20

    Je to 375 ml, už je opraveno, díky za upozornění.

  • Elejna
    Elejna |

    19. 11. 2010 10:09

    vážně tam patří 3l mléka? To se mi nezdá =-O :-\

  • Fanfan
    Fanfan |

    18. 11. 2010 14:05

    Úžasný recept, dělám jich vždy víc a zamražuji, jsou opravdu výborné. :-)

  • jmuell1
    jmuell1 |

    13. 11. 2010 12:42

    Recept, ke kterému se vždy znovu ráda vracím. Špekové knedlíky my mooooc rádi a tenhle recept je skutečně super. Díky za něj!

  • Ivana
    Ivana |

    11. 4. 2008 20:14

    dělalal jsem je dnes a musim říct, že celá rodina byla nadšená. Jsou vynikající. Nejdříve se mi nezdálo, že se mají vařit dvacet minut ale jo . Měla jsem strach, že se rozvaří. Ale bylo to v pohodě