Nepečený jablkový dort dle Ládi Hrušky

Ingredience
Jablka 5 ks
Vanilkový pudink 1 ks
Cukr 4 lžíce
Skořice 1 lžička
Piškoty 1 balení

Postup přípravy:

Omytá, olupaná a nahrubo nastrouhaná jablka vložíme dohrnce. Podlijeme cca 200 ml vody, přidáme půl lžičky skořice a dusíme 5 minut.

Poté si v jiné nádobě smícháme hrnek vody s pudinkem a čtyřmi lžícemi cukru. Tuto slaďoučkou tekutinu přilijeme do hrnce k jablkům. Vaříme pak až do jakéhosi zhoustnutí.

Připravíme si vhodnou nádobu na dort. Tu odspoda vysteleme piškoty, na které pak nalijeme část jablečné „omáčky“. Na tu pak zas klademe piškoty a pak znova omáčku, a takto opakujeme, dokud nám suroviny nedojdou.

Nyní již jen postačí dort nechat vychladnout v ledničce.
Láďa Hruška ještě doporučil dort vylepšit při podávání zakysanou smetanou nebo šlehačkou.

Je výýbornej! :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Nepečený jablkový dort dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web