Nepečený jablkový dort dle Ládi Hrušky

Ingredience
Jablka 5 ks
Vanilkový pudink 1 ks
Cukr 4 lžíce
Skořice 1 lžička
Piškoty 1 balení

Postup přípravy:

Omytá, olupaná a nahrubo nastrouhaná jablka vložíme dohrnce. Podlijeme cca 200 ml vody, přidáme půl lžičky skořice a dusíme 5 minut.

Poté si v jiné nádobě smícháme hrnek vody s pudinkem a čtyřmi lžícemi cukru. Tuto slaďoučkou tekutinu přilijeme do hrnce k jablkům. Vaříme pak až do jakéhosi zhoustnutí.

Připravíme si vhodnou nádobu na dort. Tu odspoda vysteleme piškoty, na které pak nalijeme část jablečné „omáčky“. Na tu pak zas klademe piškoty a pak znova omáčku, a takto opakujeme, dokud nám suroviny nedojdou.

Nyní již jen postačí dort nechat vychladnout v ledničce.
Láďa Hruška ještě doporučil dort vylepšit při podávání zakysanou smetanou nebo šlehačkou.

Je výýbornej! :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Koláč s tvarohem a kysanou smetanou Články z

Komentáře k receptu: Nepečený jablkový dort dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web