Nepečená KOKA roláda

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g sušenky mleté
    • 100
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce kakao vrchovaté
    • 1,5
      dl hnědý rum
    • 5
      lžíce černá káva 4-5, uvařená
  • Krém
    • 120
      g máslo
    • 80
      g cukr
    • 200
      g kokosová moučka
    • 1,5
      dl hnědý rum 1,5 dl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse zpracujeme všechny suroviny na vláčné těsto. Na lehce pocukrovaném igelitu (stačí rozříznutý igelitový sáček) rozválíme těsto asi na 1/2 cm. Potřeme krémem, pevně zavineme, zabalíme do igelitu a necháme ztuhnout v ledničce. Potom krájíme na šikmé řezy.
2
Krém: máslo utřeme s cukrem, přidáme kokos a rum.
Zařazení: Moučníky Nepečené
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alina
    Alina |

    6. 6. 2006 19:57

    Hano J. těsto se krásně dělá není suché, rum a káva (je-li potřeba přidáte jí více) se propracují se suchými přísadami a vyválí se nejlépe mezi igelitáky. Dělám už asi třetí Vánoce a má roláda úspěch

  • Hana Jelínková
    Hana Jelínková |

    6. 6. 2006 12:39

    Zdá se mi, že je moc suchých a málo mokrých ingrediencí. Jde z toho udělat těsto? Nechybí tam tuk jako pojidlo ?

  • Anonym
    Anonym |

    3. 6. 2006 23:31

    Zdála se mi moc sladká, ale jinak se váborně dělá

  • marketa T.
    marketa T. |

    20. 12. 2005 14:06

    Roláda je výborná,nebojte se,že se těsto nespojí,také jsem nevěřila,ale povedlo se.Akorát opravdu pozor na ten rumík je ho tam dost.Krém po nanesení rozválejte také přes igel.sáček.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 12. 2005 07:45

    Roládu dělám obdobně, na tmavou část používám esíčka. Do náplně dávám asi více másla, ještě žloutek (ale ten letos vynechám), místo kokosu strouhané lískové ořechy, méně rumu a hlavně šťávu z citronu. Těsto válím na alobalu nebo igelitu posypaném kokosem.

  • Anonym
    Anonym |

    4. 12. 2005 19:57

    Děla jsem tuto roládu k narozeninám synovce, moc dobrá, část rumu jsem nahradila šťávou a také moc dobré

  • Érinka
    Érinka |

    19. 11. 2005 19:58

    Roláda měla úspěch, dali jsme pro jistotu jen 1 dcl rumu a zbytek nahradili mlékem, ale i tak byla kráásně rumová!:-)))

  • Zuzka
    Zuzka |

    2. 11. 2005 09:59

    Dakujem za rady, nabuduce, ked budem robit tuto roladu, (lebo urcite ju budem robit, mojim rodicom strasne chutila:)) tak budem hladat jemnejsi kokos-urcite bola chyba v tom, lebo vlhka bola plnka dost.Pekny den.

  • Alina
    Alina |

    31. 10. 2005 15:36

    Zuzko, jestli se vám těsto lámalo, měla jste přidat trochu kávy. Oni ty sušenky jsou pokaždé jinak suché. S náplní nemám problémy, rumová je hodně, ale to nám nevatí, nůže se ubrat a přidat přeba trochu šťávy (ovocné). Kokos je také pokaždé jiný, někdy hruběji mletý někdy jemňoučký a suchý je také pokaždé jinak, musí se vycházet podle toho a ne přesně podle receptu, když se Vám zdá něco suché, tak přidajte ingredience, aby se to zvlhčilo, to je u všech receptů.

  • Zuzka
    Zuzka |

    28. 10. 2005 07:15

    No, tak som tuto roladu vyskusala. V kreme je podla mna asi malo masla (alebo vela kokosu?) a vela rumu, pretoze plnka je rozsyplava a velmi velmi rumova. Tiez neviem kde som urobila chybu pri ceste, rolada sa pri rolovani lamala.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    26. 10. 2005 22:19

    Vyválet to jde krásně, nejlepší mezi igeliťáky. Já tak vyvaluji i tu bílou hmotu, nic nenatírám. vyválenou placku, nechám hodně ztuhnout (třeba v mrazničce) a pak na černou snadno přenesu, vrstvy jsou stejné a roláda vypadá moc hezky.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 10. 2005 18:20

    Jde to vyválet? Nikdy jsem to nezkoušela a nevěřím, že se z těch sušenek udělá tvárná hmota

  • Anonym
    Anonym |

    26. 10. 2005 18:12

    jéééééééédnička!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Alina
    Alina |

    26. 10. 2005 18:09

    Jednička s hvězdičkou, dobré i hezké na pohled

  • leika
    leika |

    26. 10. 2005 08:32

    moooc dobrá roláda, dělám ji většinou na vánoce a je hned po ní mňám

  • laďka
    laďka |

    16. 2. 2005 15:29

    Musím to vyzkoušet. Já dělám podobnou roládu z jakýchkoli sušenek a do krému nedávám kokos. Těsto se dá lépe vyválet ve folii na potraviny.