Nepečená charlotta s drobným ovocem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce olej
    • 230
      g cukr krupice (190g na rozvar,40g na tření se žloutky)
    • 250
      ml voda
    • 50
      ml pomerančový likér
    • 300
      ml mléko plnotučné
    • 50
      g čokoláda - mléčná
    • 2
      ks žloutek
    • 5
      ks želatina plátková plátků
    • 350
      ml smetana ke šlehání
    • 40
      ks cukrářské piškoty
    • 350
      g lesní ovoce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si 6 hrníčků se širokým dnem o objemu 200-250 ml, lehce vytřeme stěny olejem (nebo vodou) a pak vnitřek vyložíme průhlednou fólií.
2
Cukr s vodou v malém kastrůlku povaříme do rozpuštění. Po zchladnutí vmícháme pomerančový likér.
3
Do cukrového rozvaru namáčíme piškoty, kterými vyložíme obvod i dno hrníčků.
4
**Náplň:**
5
Mléko v menším kastrůlku přivedeme k varu. Do horkého vmícháme nasekanou čokoládu a žloutky utřené s cukrem. Za stálého míchání, na mírném plameni, přivedeme k varu. Necháme vychladnout.
6
Do vychladlého základu vmícháme rozpuštěnou želatinu asi ve 100ml horké vody.
7
Pak vmícháme ušlehanou šlehačku a touto hmotou naplníme hrnečky a nožeme zarovnáme povrch.
8
Hrnečky přeneseme do lednice a necháme vychladit, ztuhnout (minimálně 2 - 3 hodiny). Potom charlottky vyklopíme na talířky a ozdobíme ovocem.
9
Cukrový rozvar můžeme dochutit ovocným sirupem-pokud připravujeme pro děti.
10
Pro dospělé můžeme místo pomerančového likéru dochutit amaretem nebo griotkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.