Nejvláčnější bábovka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 250
      g tvaroh
    • 3
      ks vejce
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, poté přidáme na kostičky nakrájené velmi změklé máslo a tvaroh. Hmota spadne a někdy se i srazí (nevadí to). Pak přidáme s moukou smícháný prášek do pečiva a jemně zapracujeme. Půl těsta si dáme stranou a obarvíme kakaem dohněda. Do vymazané bábovkové formy nalijeme postupně dvě barevná těsta špejlí trochu promícháme - kvůli mramorovému efektu a dáme péct do středně vyhřáté trouby 170 °C zhruba 45 minut až hodinu. Někdy nechávám péct ještě déle, záleží na mnoha faktorech.
2
Bábovka se po rokrojení musí nejprvé velmi dobře vychladit (máslo s tvarohem musí ztuhnout).
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • LLenkaa
    LLenkaa |

    16. 7. 2012 12:43

    Vynikající!!! Manžel celkově buchty nemusí, ale tahle bábovka v něm zahučela během chvíle. Je opravdu vláčná. Těsto se mi zdálo příliš hutné, tak jsem ho trochu zředila mlékem a vůbec nic jsem tím nezkazila. Doporučuji všem, kteří nesnáší, když buchta drhne v krku - u této to vážně nehrozí.

  • Kateřina Herclíková
    Kateřina Herclíková |

    8. 11. 2009 11:33

    Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem si recept upravila, ale jen nepatrně - vejce dávám 4ks a kypřící prášek celý pytlíček.

  • Kateřina Herclíková
    Kateřina Herclíková |

    8. 11. 2009 11:31

    Tato bábovka je moc dobrá, bála jsem se aby nebyla "mastná" , ale je opravdu vláčná a voní po tvarohu. Výhodou je rychlá příprava. Dávám 1.