Každá již jistě má svůj osvědčený recept na vánoční vanilkové rohlíčky, můj osvědčený je tenhle. Vtip je v něčem jiném, potřebujete menší plechové tvořítko a kleště. Vytvarujete z tvořítka malý rohlíček a místo pracného válení a tvarování rohlíčků si jednoduše vyválíte tlustší plát a vykrajujete rohlíčky, které jsou jeden jako druhý. Postup přípravy těsta je jednoduchý, vše zpracovat, a nechat v lednici odstát. Jedno jak dlouho - může být i přes noc.
na kolik prosím a jak dlouho pečeme počítám že 15 miut na 160 stupnů ale nejsem si jistá děkuji
lulu kkk
|23. 12. 2008 20:06
Hotovo dopeceno, chutove skvele, doporucuji vsem ... s testem se vyborne pracovalo...
tereza cigánková
|8. 12. 2008 17:05
výborné
Zdenka Krajíčková
|16. 12. 2007 20:14
Prosím na kolik stupňů rohlíčky pečete?
Věra
|15. 12. 2006 14:52
Anonyme (Lota) dej pokoj s kleštěma, udělám váleček nakrájím na malé kousky uválím kuličku a mírně zahnu cca 2 vteřiny 1 rohlíček a rohlíček jeden jako druhý.... a mohu říct že se jsou hezčí než ty kupované.
Anonym
|15. 12. 2006 12:48
Ivano,dej pokoj s váleníma kuličkováním.To je tak pracné, až se divím,že Tě to baví.Kleště samozřejmě na vytvarování tvořítka HaničkoLído,ne všichni mají strojek,já ho nemám. Ale mám kleště. Lota
Lída
|11. 12. 2006 21:47
Vytlačuji je ze strojku.
Ivana C.
|11. 12. 2006 12:18
Z kusu těsta udělám váleček, nakrájím na stejné kousky, uhnětu kuličku, z kuličky "šňůrku"cca 5 cm, ohnu, položím na plech, upeču. Za hodinu mám hotové rohlíčky na celé vánoce. Válečky, kleštičky, tvořítka - dejte pokoj!
Šárka Tkáčová
|11. 12. 2006 11:14
Hani,ty kleště asi na vytvarování toho rohlíčku z tvořítka.
Alena Tarabová
|11. 12. 2006 10:49
Už jsem koupila i formičku na rohlíček, ale dříve jsem si také takto pomáhala násilím na plechových tvořítkách. Taky mám ráda, když je cukroví stejnoměrné.
Hana Rožníčková
|11. 12. 2006 10:30
Tak tohle jsem vůbec nepochopila. Na co potřebujeme ty kleště??? Tím štípeme ty rohlíčky???