Autor:

Nejlepší moučník

Střední
Náplň 1
Mléko 4 dl
Vanilkový cukr 1 balení
Cukr krupice 100 g
Žloutek 1 ks
Lukana 1 ks
Náplň 2
Máslo 1/2 ks
Mléko 2 dl
Čokoláda
(100 g)
1 ks
Piškot
Vejce 7 ks
Cukr krupice 7 lžíce
Polohrubá mouka 7 lžíce
Prášek do pečiva
trochu
 
Kakao
trochu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Prvně si připravíme náplň č. 2, ingredience rozmixujeme a povaříme. Na noc dáme do lednice a druhý den opět rozmixujeme. Lukanu, mléko, vanilkový cukr a cukr krupice smícháme a dáme převařit. Do teplého přidáme 1 žloutek (ne však horkého, aby se žloutek nesrazil) a mixujeme 3 minuty.

Piškot: smícháme všechny ingredience a dáme péct (horkovzdušná trouba, na 150 °C). Po vychladnutí piškotu na něj natřeme náplň č 2., a nakonec náplň č. 1.

Zdobíme čokoládovou rýží, či čokoládovými hoblinkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Nejlepší moučník

Komentáře

  1. Hana Jelínková   15.05.2009 | 12:03 | reagovat |

    Taky si myslím, že by se recepty měly psát s postupem i pro začátečníky. Náplně by se asi měly po vychlazení šlehat a ne mixovat, jak je v receptu.

    1. ANONYM   11.02.2012 | 12:07 | reagovat |

      SOUHLASIM NEKDO NAPISE RECEPT JEN TAK ABY SE NEREKLO A NERESI ZE TADY JSOU NEJEN ZACATECNICI ALE I JS KTERA JSEM JAK RIKAM OTRKANA V PECENI TAK NEROZUMIM A JE LEPSI POSTUP A VSE NAPSAT JAK MA :-(

  2. ladislava staffenová   11.05.2009 | 14:36 | reagovat |

    Jo a ještě něco jsem zapomněla - při vyndávání VŽDY VYPNĚTE MIXÉR

  3. ladislava staffenová   11.05.2009 | 14:35 | reagovat |

    Kamilo při tyčovém mixéru (ale i při jiném druhu) musíte dávat pozor nato, aby se rotující hřídelka držela uvnitř té mixáže, kousek nade dnem. Jakmile ji totiž vytáhnete pod povrch, vše se rozstrříkne. Držte ji co nejhlouběji a nádobu naklánějte na strany, aby se všechbno poromixivalo, ale zase, hřídelku nasměrujte di co největší hloubky. Je to jen ve cviku a zkušenosti, v ničem jiném.

  4. Amy -   10.05.2009 | 22:06 | reagovat |

    Kamilo, to nejsou polevy. Jsou to krémy, něco jako "umělá šlehačka". Mají se zahorka umixovat, přes noc vychladit a pak našlehat.

  5. Kamila Součková   10.05.2009 | 10:32 | reagovat |

    Já vím,že se při mixování v klasickém mixéru musí vše zakrýt,ale já jsem to mixovala tyčovým mixérem. Také by tam měl uveden přibližný čas, jak dlouho se mají jednotlivé náplně (spíše polevy) převařovat, zda se nemá část tekutiny odpařit,protože to je opravdu moc řídké.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web