Autor:

Nejlepší bezlepkový perník

Střední
Ingredience
Prášek do perníku 1 balíček
Rostlinný olej 1 hrnek
Vejce 2 ks
Kakao 2 lžíce
Hnědý rum  
Mouka
Jizerka
2 hrnek
Krupice 1 hrnek
Čaj
3/4 hrnku, vlažný - místo něj se dá použít i mléko nebo kefír, ale čaj perník nejvíce zvláční
 
Med 3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Nejdříve předehřejeme troubu na 160-170 °C. Pekáč vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou, také se dá dobře vysypat pohankovou moukou, nebo i bezlepkovou moukou, ale s ní to jde těžce. Pak oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.

Poté vyšleháme žloutky s cukrem, olejem, medem a čajem. Do toho přisypeme mouku smíchanou s práškem do perníku. Zamícháme, přisypeme kakao a přídáme dle chuti trošku rumu (nemusí být) a nakonec sníh z bílků. Můžeme přidat rozinky, oříšky, jak kdo jste zvyklí. Nalejeme do pekáče a pečeme na 160 °C asi 25 minut.

Perník je moc dobrý, vláčný, kyprý, voňavý. Nejlepší z bezlepkových perníků, co jsem kdy jedla. Z mouky Jizerky je nejlepší, naštěstí je to bezlepková mouka, která se shání nejlépe, měli by jí mít i v každém Tescu. Tak snad bezlepkáře potěším.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tip na víkend: Kávové dezerty Články z

Komentáře k receptu: Nejlepší bezlepkový perník

Komentáře

  1. Lucka   15.03.2017 | 8:48 | reagovat |

    Chtěla bych se zeptat na jak velký plech je recept určen. Chtěla bych upéct velký plech a máme rádi vysoký perník a váhám jestli udělat z dvojité dávky.

  2. Marta   09.02.2017 | 8:12 | reagovat |

    Perník má zlatou jedničku. Je velmi dobrý a povedl se. Vyzkoušela jsem již hodně
    receptů a temto je super.. Zmizel z talíře velkou rychlostí.Díky za recept.

  3. Magdalena   15.11.2015 | 14:15 | reagovat |

    Perník peču obměněný se špaldovou mouku a mohu směle říct, že je Boží:-).
    m.

  4. emilie1   12.04.2015 | 10:55 | reagovat |

    Výborný perník, vůbec není citit bezlepkovost, krásně nadýchaný, pomažuju meruňkovou marmeládou a posypu kokosem a .... moc dlouho nevydrží....

  5. Ludvika   07.04.2015 | 17:19 | reagovat |

    No tedy..teď jsem tady půlhodiny básnila o tomhle úžasném perníku..a vkomentářích se nakonec neobjevil..no smůla..už další půlhoďku nemám..
    Každopádně děkuji převelice za tento skvostný recept...čaj ho skvěle načechral...báječný nápad.. <3
    Problém je, že se od něj nemůžu vůbec odtrhnout... :-D ;-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký horoskop na květen: Berany čeká láska a Štíři budou bez energie Velký horoskop na květen: Berany čeká láska a Štíři budou bez energie
Proč má většina z nás v sobě parazity a musíme se jich zbavovat? Proč má většina z nás v sobě parazity a musíme se jich zbavovat?
Princezna Charlotte slaví své druhé narozeniny! Víme, jak je oslaví! Princezna Charlotte slaví své druhé narozeniny! Víme, jak je oslaví!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web