Autor:

Nejlepší bezlepkový perník

Střední
Ingredience
Prášek do perníku 1 balíček
Rostlinný olej 1 hrnek
Vejce 2 ks
Kakao 2 lžíce
Hnědý rum  
Mouka
Jizerka
2 hrnek
Krupice 1 hrnek
Čaj
3/4 hrnku, vlažný - místo něj se dá použít i mléko nebo kefír, ale čaj perník nejvíce zvláční
 
Med 3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Nejdříve předehřejeme troubu na 160-170 °C. Pekáč vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou, také se dá dobře vysypat pohankovou moukou, nebo i bezlepkovou moukou, ale s ní to jde těžce. Pak oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.

Poté vyšleháme žloutky s cukrem, olejem, medem a čajem. Do toho přisypeme mouku smíchanou s práškem do perníku. Zamícháme, přisypeme kakao a přídáme dle chuti trošku rumu (nemusí být) a nakonec sníh z bílků. Můžeme přidat rozinky, oříšky, jak kdo jste zvyklí. Nalejeme do pekáče a pečeme na 160 °C asi 25 minut.

Perník je moc dobrý, vláčný, kyprý, voňavý. Nejlepší z bezlepkových perníků, co jsem kdy jedla. Z mouky Jizerky je nejlepší, naštěstí je to bezlepková mouka, která se shání nejlépe, měli by jí mít i v každém Tescu. Tak snad bezlepkáře potěším.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pomerančové madlenky v čokoládě Lahodné čokoládové potěšení. Vyzkoušejte skvělé delikatesy! Články z

Komentáře k receptu: Nejlepší bezlepkový perník

Komentáře

  1. Marta   09.02.2017 | 8:12 | reagovat |

    Perník má zlatou jedničku. Je velmi dobrý a povedl se. Vyzkoušela jsem již hodně
    receptů a temto je super.. Zmizel z talíře velkou rychlostí.Díky za recept.

  2. Magdalena   15.11.2015 | 14:15 | reagovat |

    Perník peču obměněný se špaldovou mouku a mohu směle říct, že je Boží:-).
    m.

  3. emilie1   12.04.2015 | 10:55 | reagovat |

    Výborný perník, vůbec není citit bezlepkovost, krásně nadýchaný, pomažuju meruňkovou marmeládou a posypu kokosem a .... moc dlouho nevydrží....

  4. Ludvika   07.04.2015 | 17:19 | reagovat |

    No tedy..teď jsem tady půlhodiny básnila o tomhle úžasném perníku..a vkomentářích se nakonec neobjevil..no smůla..už další půlhoďku nemám..
    Každopádně děkuji převelice za tento skvostný recept...čaj ho skvěle načechral...báječný nápad.. <3
    Problém je, že se od něj nemůžu vůbec odtrhnout... :-D ;-)

  5. Ludvika   07.04.2015 | 17:14 | reagovat |

    Skvostný perník..čaj ho nádherně nadýchal - fajn nápad...Děkuji... <3 <3 <3
    Má jen jednu chybu..nemohu se od něj vůbec odtrhnout.. :-D musela jsem ho zamrazit..ale je to stejně nanic - akorát ho pořád rozmrazuju..právě si ho užívám s kávou a nedalo mi, abych vám nenapsala... ;-) Určitě se k němu budu stále vracet - už teď má výsadní místo v oblíbených sladkostech... :-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web