Autor:

Nejlepší bezlepkový perník

Střední
Ingredience
Prášek do perníku 1 balíček
Rostlinný olej 1 hrnek
Vejce 2 ks
Kakao 2 lžíce
Hnědý rum  
Mouka
Jizerka
2 hrnek
Krupice 1 hrnek
Čaj
3/4 hrnku, vlažný - místo něj se dá použít i mléko nebo kefír, ale čaj perník nejvíce zvláční
 
Med 3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Nejdříve předehřejeme troubu na 160-170 °C. Pekáč vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou, také se dá dobře vysypat pohankovou moukou, nebo i bezlepkovou moukou, ale s ní to jde těžce. Pak oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.

Poté vyšleháme žloutky s cukrem, olejem, medem a čajem. Do toho přisypeme mouku smíchanou s práškem do perníku. Zamícháme, přisypeme kakao a přídáme dle chuti trošku rumu (nemusí být) a nakonec sníh z bílků. Můžeme přidat rozinky, oříšky, jak kdo jste zvyklí. Nalejeme do pekáče a pečeme na 160 °C asi 25 minut.

Perník je moc dobrý, vláčný, kyprý, voňavý. Nejlepší z bezlepkových perníků, co jsem kdy jedla. Z mouky Jizerky je nejlepší, naštěstí je to bezlepková mouka, která se shání nejlépe, měli by jí mít i v každém Tescu. Tak snad bezlepkáře potěším.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Recept na neděli: Volarské tvarohové koláče Články z

Komentáře k receptu: Nejlepší bezlepkový perník

Komentáře

  1. Magdalena   15.11.2015 | 14:15 | reagovat | závadný

    Perník peču obměněný se špaldovou mouku a mohu směle říct, že je Boží:-).
    m.

  2. emilie1   12.04.2015 | 10:55 | reagovat | závadný

    Výborný perník, vůbec není citit bezlepkovost, krásně nadýchaný, pomažuju meruňkovou marmeládou a posypu kokosem a .... moc dlouho nevydrží....

  3. Ludvika   07.04.2015 | 17:19 | reagovat | závadný

    No tedy..teď jsem tady půlhodiny básnila o tomhle úžasném perníku..a vkomentářích se nakonec neobjevil..no smůla..už další půlhoďku nemám..
    Každopádně děkuji převelice za tento skvostný recept...čaj ho skvěle načechral...báječný nápad.. <3
    Problém je, že se od něj nemůžu vůbec odtrhnout... :-D ;-)

  4. Ludvika   07.04.2015 | 17:14 | reagovat | závadný

    Skvostný perník..čaj ho nádherně nadýchal - fajn nápad...Děkuji... <3 <3 <3
    Má jen jednu chybu..nemohu se od něj vůbec odtrhnout.. :-D musela jsem ho zamrazit..ale je to stejně nanic - akorát ho pořád rozmrazuju..právě si ho užívám s kávou a nedalo mi, abych vám nenapsala... ;-) Určitě se k němu budu stále vracet - už teď má výsadní místo v oblíbených sladkostech... :-)

  5. Leja   14.03.2015 | 19:30 | reagovat | závadný

    Tak bohuzel, pernik silene nakynul uvnitr byl i po 40 min uplne mokry. Pak uz by se palil tak jsem ho po 45 vyndala , no najednou cely splasknul a po rozkrojeni uvnitz cely mokry!!! Presne podle receptu, nevim kde je chyba! Zkusila jsem podruhe a stejny vysledek! :'(

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web