Nejjednodušší houbová omáčka

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g čerstvé houby
    • olivový olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 500
      ml smetana
    • ocet
    • sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby očístíme a nakrájíme na malé kousky. Rozpálíme olej, nasypeme houby, osolíme a okmínujeme a podlijeme trochou vody. Podusíme, až houby změknou. Ve smetaně rozmícháme mouku a nalijeme na houby. Povaříme, dosolíme a přidáme ocet podle chuti.<BR>Podáváme s houskovým knedlíkem.
2
Tuto omáčku jsem našla někde na internetu, trochu si ji upravila a ač nejsem žádný mistr kuchař, tak se povedla a byla moc dobrá. Taková poctivá - jako od maminky :-)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    17. 10. 2010 16:25

    I sem jsem posílala foto... :'(

  • Ladia -
    Ladia - |

    3. 9. 2010 12:10

    V jednoduchosti je krása. Moc jsme s dcerkou pochutnali.

  • Helena Paráčková
    Helena Paráčková |

    31. 8. 2009 13:44

    Já jsem místo oleje použila máslo a dala jsem tam jen lišky.Opravdu dobré.

  • Olga Malá
    Olga Malá |

    12. 9. 2008 12:30

    Taky ji dělám ale nedávám do ní ocet a moje teta z Moravy k ní ještě pekla vepřové maso.

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    15. 3. 2008 13:59

    Ano, moc dobré, dá se také improvizovat v tom, že dáme jiné koření, ale nedoporučuji - houby jsou takové jaké jsou - musí vonět lesem a potom to je dobrá houbová omáčka, dávám 1

  • Irča S.
    Irča S. |

    15. 3. 2008 10:10

    Naprosto super, rychlá, jednoduchá, zvládla jsem i já :-) a muž si moc pochutnal. Měla jsem jen žampiony z obchodu, ale fungovalo to také.

  • Štěpánka
    Štěpánka |

    19. 9. 2007 11:05

    Do houbovky dáváme kmín a je to mňamka:-)

  • jana ponáhlá
    jana ponáhlá |

    14. 9. 2007 16:14

    A když místo smetany dáte zakysanou smetanu, pak už není potřeba jiného octa (natož voňavého, vždyť tam musí vonět ty houby!) Podklad pod smetanové omáčky dělám rovněž z másla.

  • Jana Melecká
    Jana Melecká |

    10. 9. 2007 17:58

    Takovou omáčku dělám 40 let, jen místo octu používám citronovou šťávu a pokud nedržíte linii dejte místo oleje, kousek másla - stačí Zlatá Haná.

  • Lenka
    Lenka |

    10. 9. 2007 08:21

    Omlouvám se, opravuji hrubku - správně samozdřejmě 7-mi bylinný ocet .......

  • Lenka
    Lenka |

    10. 9. 2007 08:17

    Do této omáčky používám 7-mi bilinný vinný ocet z Kauflandu. Do omáčky přidávám kudrnatou petrželku. To jsem odkoukala od své tchyně. Je to opravdu vynikající. Vyzkoušejte.