Autor:

(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté

Snadné
Těsto:
Polohrubá mouka 300 g
Droždí
-půl kostky,
20 g
Máslo
- změklé
100 g
Citronová kůra 1 lžička
Žloutek 2 ks
Moučkový cukr 100 g
Sůl
- špetka
 
Mléko
dle hustoty těsta, cca
200 ml
Ingredience
Rozšlehané vejce
na potření před pečením
 
Pečící papír  
Moučkový cukr
s vanilkou na posypání
 
Nádivka
: maková, ořechová, povidlová, tvarohová...
 
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté

Postup přípravy:

Z droždí připravíme kvásek. Máslo utřeme s cukrem, žloutky a citronovou kůrou, přidáme mouku se špetkou soli a vykynutý kvásek. Zaděláme těsto, které necháme v teple nakynout. Těsto pak znovu propracujeme, rozdělíme na dílky, vyvalujeme na pomoučněném stole obdélníčky, které potíráme námi oblíbenou nádivkou, svineme a ohneme do tvaru podkovy. Podkovy klademe na plech a necháme ještě chvíli nakynout. Před pečením potřeme vejcem a dáme do rozehřáté trouby na střední teplotu (170°C) na cca 30-40 minut dozlatova - podle velikosti podkov. Hotové pocukrujeme.

***Martin přijel na koni a přivezl první sníh, proto je pečivo podle tradice ve tvaru koňské podkovy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 24 x
1
4.83 24 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 24x)
Medovník Medové slunce pro milé chvíle s rodinou Články z

Komentáře k receptu: (nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté

Komentáře

  1. Dáša   07.10.2015 | 8:59 | reagovat | závadný

    Výborné jemné pečivo,dělala jsem je s mákem a děkuji za recept.

  2. Jitka   28.10.2014 | 19:01 | reagovat | závadný

    Prostě fantastické, jen se po nich zaprášilo :-) :))

  3. Petra   08.11.2013 | 12:12 | reagovat | závadný

    O víkendu je s dětmi zkusíme. Těsto budu muset udělat sama a s ostatním si pohrajeme, protože v kuchyni pomáhají ze všeho nejraději. Nejdřív ale ještě musíme vyloupat ořechy.

  4. Hana Fousková   09.06.2013 | 7:53 | reagovat | závadný

    Některé jsem zahnula a některé nechala rovné,jsou výborné,s těstem se pracovalo dobře,brzo zopakuji i s povidly,které jsem tentokrát neměla.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web