Autor:

(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté

Snadné
Těsto:
Polohrubá mouka 300 g
Droždí
-půl kostky,
20 g
Máslo
- změklé
100 g
Citronová kůra 1 lžička
Žloutek 2 ks
Moučkový cukr 100 g
Sůl
- špetka
 
Mléko
dle hustoty těsta, cca
200 ml
Ingredience
Rozšlehané vejce
na potření před pečením
 
Pečící papír  
Moučkový cukr
s vanilkou na posypání
 
Nádivka
: maková, ořechová, povidlová, tvarohová...
 
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté

Postup přípravy:

Z droždí připravíme kvásek. Máslo utřeme s cukrem, žloutky a citronovou kůrou, přidáme mouku se špetkou soli a vykynutý kvásek. Zaděláme těsto, které necháme v teple nakynout. Těsto pak znovu propracujeme, rozdělíme na dílky, vyvalujeme na pomoučněném stole obdélníčky, které potíráme námi oblíbenou nádivkou, svineme a ohneme do tvaru podkovy. Podkovy klademe na plech a necháme ještě chvíli nakynout. Před pečením potřeme vejcem a dáme do rozehřáté trouby na střední teplotu (170°C) na cca 30-40 minut dozlatova - podle velikosti podkov. Hotové pocukrujeme.

***Martin přijel na koni a přivezl první sníh, proto je pečivo podle tradice ve tvaru koňské podkovy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1-
4.73 15 5 1
Neuvěřitelné proměny: Umělkyně mění svou tvář do podoby slavných Články z

Komentáře k receptu: (nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté

Komentáře

  1. Dáša   07.10.2015 | 8:59 | reagovat |

    Výborné jemné pečivo,dělala jsem je s mákem a děkuji za recept.

  2. Jitka   28.10.2014 | 19:01 | reagovat |

    Prostě fantastické, jen se po nich zaprášilo :-) :))

  3. Petra   08.11.2013 | 12:12 | reagovat |

    O víkendu je s dětmi zkusíme. Těsto budu muset udělat sama a s ostatním si pohrajeme, protože v kuchyni pomáhají ze všeho nejraději. Nejdřív ale ještě musíme vyloupat ořechy.

  4. Hana Fousková   09.06.2013 | 7:53 | reagovat |

    Některé jsem zahnula a některé nechala rovné,jsou výborné,s těstem se pracovalo dobře,brzo zopakuji i s povidly,které jsem tentokrát neměla.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web