Autor:

(nejen) Hovězí ragú

Snadné
Ingredience
Hovězí maso
- kližka, zadní, přední (dle chuti)
800 g
Mrkev
větší
2 ks
Celer
středně velký
1/2 ks
Petržel 1 ks
Cibule 2 ks
Bobkový list 3 ks
Nové koření
kuličky
6 ks
Pepř mletý
a sůl dle chuti
 
Rajský protlak 80 g
Vepřový vývar
dle potřeby nebo bujon + voda
 
Olej  
(nejen) Hovězí ragú

Postup přípravy:

Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně pokrájenou cibuli a také necháme zezlátnout.
Maso (hovězí, vepřové, zvěřina, drůbeží...) pokrájíme na kostky, ochutíme solí, pepřem, přidáme k zeleninovému základu a necháme zatáhnout. Přidáme protlak, který s masem a zeleninou promícháme, přilijeme vývar, přidáme koření a necháme vařit doměkka. Během vaření občas promícháme a podlijeme dle potřeby.
Když je maso měkké, vyndáme kuličky a listy koření, dochutíme, je-li třeba, solí a pepřem.
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, rýží, domácími noky...

*Ragú nezahušťujeme moukou, tekutinu přiléváme přiměřeně hustotě omáčky.
*Zeleninu v omáčce před podáváním můžeme propasírovat (maso vyjmeme).
*Podlévat můžeme červeným vínem místo vývaru.
*Okořenit můžeme během vaření i čerstvým tymiánem nebo rozmarýnem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 55 x
1
4.84 55 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 55x)
Těstovinová rýže s krevetami Originální italské večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: (nejen) Hovězí ragú

Komentáře

  1. Martin   28.09.2016 | 15:43 | reagovat | závadný

    Postupoval jsem podle receptu a super. Diky

  2. Kateřina   05.07.2016 | 10:30 | reagovat | závadný

    Výborné, hodně jsme si pochutnali celá rodina

  3. Martina Kolinová   04.03.2016 | 14:20 | reagovat | závadný

    Ragu jsem zkusila udělat v pomalém hrnci, který jsem dostala k vánocům a teď v něm zkouším vařit všechno možné. Moc jsme si pochutnali, děkuji za recept.

  4. Igor Nadenicek   18.11.2015 | 7:16 | reagovat | závadný

    Vyborne, chutove vyrazne.

  5. Dana   11.05.2015 | 12:03 | reagovat | závadný

    Výborné. Podlévala jsem vývarem i červeným vínem a na závěr jsem vyndala maso a rozmixovala. Dávám 1 :-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy. VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy.
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web