(nejen) Hovězí ragú

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 36
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g hovězí maso - kližka, zadní, přední (dle chuti)
    • 2
      ks mrkev větší
    • 0,5
      ks celer středně velký
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření kuličky
    • pepř mletý a sůl dle chuti
    • 80
      g rajský protlak
    • vepřový vývar dle potřeby nebo bujon + voda
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně pokrájenou cibuli a také necháme zezlátnout.
2
Maso (hovězí, vepřové, zvěřina, drůbeží...) pokrájíme na kostky, ochutíme solí, pepřem, přidáme k zeleninovému základu a necháme zatáhnout. Přidáme protlak, který s masem a zeleninou promícháme, přilijeme vývar, přidáme koření a necháme vařit doměkka. Během vaření občas promícháme a podlijeme dle potřeby.
3
Když je maso měkké, vyndáme kuličky a listy koření, dochutíme, je-li třeba, solí a pepřem.
4
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, rýží, domácími noky...
5
*Ragú nezahušťujeme moukou, tekutinu přiléváme přiměřeně hustotě omáčky.
6
*Zeleninu v omáčce před podáváním můžeme propasírovat (maso vyjmeme).
7
*Podlévat můžeme červeným vínem místo vývaru.
8
*Okořenit můžeme během vaření i čerstvým tymiánem nebo rozmarýnem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marie Nová
    Marie Nová |

    14. 3. 2017 07:55

    Skvělý recept na vynikající ragú. Děkuji.

  • Martin
    Martin |

    28. 9. 2016 15:43

    Postupoval jsem podle receptu a super. Diky

  • Kateřina
    Kateřina |

    5. 7. 2016 10:30

    Výborné, hodně jsme si pochutnali celá rodina

  • Martina Kolinová
    Martina Kolinová |

    4. 3. 2016 14:20

    Ragu jsem zkusila udělat v pomalém hrnci, který jsem dostala k vánocům a teď v něm zkouším vařit všechno možné. Moc jsme si pochutnali, děkuji za recept.

  • Igor Nadenicek
    Igor Nadenicek |

    18. 11. 2015 07:16

    Vyborne, chutove vyrazne.

  • Dana
    Dana |

    11. 5. 2015 12:03

    Výborné. Podlévala jsem vývarem i červeným vínem a na závěr jsem vyndala maso a rozmixovala. Dávám 1 :-)

  • nladya
    nladya |

    13. 2. 2015 13:16

    Jednoduché a výborné. 1*

  • David
    David |

    26. 1. 2015 11:57

    Výborný, přidal jsem ještě hrst žampionů na půlky a moc dobrý.

  • káťa
    káťa |

    28. 10. 2014 13:06

    Výbornéé, velká spokojenost! Ragú sem dělala vůbec poprvé. Použila jsem mrkev, dýni a česnek a místo vývaru červené víno ;-)

  • Sonjaa
    Sonjaa |

    31. 5. 2014 18:24

    Luxusní! Dělala jsem ze zadního, vařila asi dvě hod a s rýží je to výborný a dietní recept, děkuji :)

  • Vyskočilová
    Vyskočilová |

    17. 11. 2013 22:31

    Výborný recept,jen přípravu jsem si zjednodušila - do římského hrnce jsem dala zároven všechnu zeleninu s masem a po hodině přidala protlak a podle potřeby dosololila a dokořenila, pak dalších asi 40 min. a výborný výsledek :-) Díky.

  • Vosáhlová
    Vosáhlová |

    19. 8. 2013 14:07

    Velká spokojenost, ragú mohu doporučit, s manželem se olizujem ještě teď.

  • ladyus
    ladyus |

    26. 5. 2013 12:08

    Vynikající záležitost :-)

  • Baťková
    Baťková |

    7. 4. 2013 19:41

    Největší odměnou byly prázdné talíře, děkuji.

  • Marie Pujmanová
    Marie Pujmanová |

    13. 10. 2012 19:52

    Měla jsem nějaký nový protlak z Lídlu a ten byl dost trpký než na který jsem zvyklá tak jsem ho dávala jen polovinu. Ragů se mi povedlo, no je to takový vylepšený hovězí guláš a příjemná změna zaběhlého jídelníčku, děkuji za typ.

  • Slava
    Slava |

    2. 1. 2012 14:37

    :-P ragu na 1 a to jsem az ted zjistila, ze jsem zapomela na protlak :-D , take jsem podlevala cervenym vinem, doporucuji ;-)

  • Jaruška
    Jaruška |

    27. 11. 2011 13:38

    Vařila jsem ragú včera a byla to pecka <:-) !

  • Šebestová Andrea
    Šebestová Andrea |

    9. 11. 2011 14:26

    Díky skvělému receptu jsem si šplhla u přítele, ale hlavně u jeho rodičů. Největší překvapení pro mě bylo, když si nastávající tchýně od začínající kuchařky odnášela rady, jak ragů správně připravit a když si budoucí tchán pod stolem povoloval knoflík u kalhot :-D . Dík.

  • Kocánkovi
    Kocánkovi |

    25. 10. 2011 12:45

    Děkujeme receptům za skvělý oběd :) .

  • recepty73
    recepty73 |

    20. 10. 2011 12:42

    ...to mě těší :-) ...

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    19. 10. 2011 23:05

    Recept jsem vyzkoušela. Přoužila jsem telecí maso, přilila jsem trochu červeného vína a přidala tymián. Bylo to výborné.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    19. 10. 2011 23:01

    Recept jsem vyzkoušela. Použila jsem telecí maso, přilila jsem trochu červeného vína a přidala tymián. Bylo to výborné :-)

  • Hanka
    Hanka |

    13. 10. 2011 15:03

    Jsme milovníci hovězího masa, manžel preferuje převážně kližku na všechny způsoby. Výběr dnešního oběda padl na tento recept a nezbývá než pochválit a doporučit.