Autor:

(nejen) Hovězí ragú

Snadné
Ingredience
Hovězí maso
- kližka, zadní, přední (dle chuti)
800 g
Mrkev
větší
2 ks
Celer
středně velký
1/2 ks
Petržel 1 ks
Cibule 2 ks
Bobkový list 3 ks
Nové koření
kuličky
6 ks
Pepř mletý
a sůl dle chuti
 
Rajský protlak 80 g
Vepřový vývar
dle potřeby nebo bujon + voda
 
Olej  
(nejen) Hovězí ragú

Postup přípravy:

Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně pokrájenou cibuli a také necháme zezlátnout.
Maso (hovězí, vepřové, zvěřina, drůbeží...) pokrájíme na kostky, ochutíme solí, pepřem, přidáme k zeleninovému základu a necháme zatáhnout. Přidáme protlak, který s masem a zeleninou promícháme, přilijeme vývar, přidáme koření a necháme vařit doměkka. Během vaření občas promícháme a podlijeme dle potřeby.
Když je maso měkké, vyndáme kuličky a listy koření, dochutíme, je-li třeba, solí a pepřem.
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, rýží, domácími noky...

*Ragú nezahušťujeme moukou, tekutinu přiléváme přiměřeně hustotě omáčky.
*Zeleninu v omáčce před podáváním můžeme propasírovat (maso vyjmeme).
*Podlévat můžeme červeným vínem místo vývaru.
*Okořenit můžeme během vaření i čerstvým tymiánem nebo rozmarýnem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 36 x
1-
4.8 36 5 1
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: (nejen) Hovězí ragú

Komentáře

  1. Marie Nová   14.03.2017 | 7:55 | reagovat |

    Skvělý recept na vynikající ragú. Děkuji.

  2. Martin   28.09.2016 | 15:43 | reagovat |

    Postupoval jsem podle receptu a super. Diky

  3. Kateřina   05.07.2016 | 10:30 | reagovat |

    Výborné, hodně jsme si pochutnali celá rodina

  4. Martina Kolinová   04.03.2016 | 14:20 | reagovat |

    Ragu jsem zkusila udělat v pomalém hrnci, který jsem dostala k vánocům a teď v něm zkouším vařit všechno možné. Moc jsme si pochutnali, děkuji za recept.

  5. Igor Nadenicek   18.11.2015 | 7:16 | reagovat |

    Vyborne, chutove vyrazne.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web