Autor:

(nejen) Hovězí ragú

Snadné
Ingredience
Hovězí maso
- kližka, zadní, přední (dle chuti)
800 g
Mrkev
větší
2 ks
Celer
středně velký
1/2 ks
Petržel 1 ks
Cibule 2 ks
Bobkový list 3 ks
Nové koření
kuličky
6 ks
Pepř mletý
a sůl dle chuti
 
Rajský protlak 80 g
Vepřový vývar
dle potřeby nebo bujon + voda
 
Olej  
(nejen) Hovězí ragú

Postup přípravy:

Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně pokrájenou cibuli a také necháme zezlátnout.
Maso (hovězí, vepřové, zvěřina, drůbeží...) pokrájíme na kostky, ochutíme solí, pepřem, přidáme k zeleninovému základu a necháme zatáhnout. Přidáme protlak, který s masem a zeleninou promícháme, přilijeme vývar, přidáme koření a necháme vařit doměkka. Během vaření občas promícháme a podlijeme dle potřeby.
Když je maso měkké, vyndáme kuličky a listy koření, dochutíme, je-li třeba, solí a pepřem.
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, rýží, domácími noky...

*Ragú nezahušťujeme moukou, tekutinu přiléváme přiměřeně hustotě omáčky.
*Zeleninu v omáčce před podáváním můžeme propasírovat (maso vyjmeme).
*Podlévat můžeme červeným vínem místo vývaru.
*Okořenit můžeme během vaření i čerstvým tymiánem nebo rozmarýnem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 37 x
1
4.81 37 5 1
Domácí pizza na plech krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: (nejen) Hovězí ragú

Komentáře

  1. Marie Nová   14.03.2017 | 7:55 | reagovat |

    Skvělý recept na vynikající ragú. Děkuji.

  2. Martin   28.09.2016 | 15:43 | reagovat |

    Postupoval jsem podle receptu a super. Diky

  3. Kateřina   05.07.2016 | 10:30 | reagovat |

    Výborné, hodně jsme si pochutnali celá rodina

  4. Martina Kolinová   04.03.2016 | 14:20 | reagovat |

    Ragu jsem zkusila udělat v pomalém hrnci, který jsem dostala k vánocům a teď v něm zkouším vařit všechno možné. Moc jsme si pochutnali, děkuji za recept.

  5. Igor Nadenicek   18.11.2015 | 7:16 | reagovat |

    Vyborne, chutove vyrazne.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web