Autor:

Nedělní koláč od sestřenice Květy

40 minut PT0H40M
Snadné
Ingredience
Vejce 4 ks
Moučkový cukr 250 g
Šlehačka 1 ks
Vanilkový cukr 2 balení
Hladká mouka 250 g
Čokoláda na vaření 50 g
Jablka  
Strouhané ořechy  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

V míse smícháme celá vejce s oběma cukry, přidáme neušlehanou šlehačku a dobře promícháme. Smícháme mouku s práškem do pečiva a nahrubo nastrouhanou čokoládou a zamícháme do žloutkového základu.

Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Nahoru nahrubo nastrouháme jablka - vrstva asi 1-1,5 cm, posypeme mletými ořechy a můžeme ještě posypat strouhanou čokoládou (nemusí být, ale je to s ní lepší. Pečeme při 180 °C asi 20-25 minut.

Je velmi vláčná, dobrá, voňavá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1-
4.71 7 5 1
Reklama
Salát s opečeným chlebem a kapary Víkendové grilovací menu Články z

Komentáře k receptu: Nedělní koláč od sestřenice Květy

Komentáře

  1. Jana z VM   15.05.2006 | 7:12 | reagovat |

    Taky jsem po delší době upekla a tentokrát jsem jablka nahoře posypala nasekanými ořechy místo mletými, a je to lepší !! Tento koláč je opravdu lahodný, lehoučky a chuťově doslova výběrový.

  2. Helena   18.03.2006 | 6:40 | reagovat |

    U nas mel tento kolac uspech a byl pochvalen 8 lidmi.Moje kolegine dokonce rekly,ze je to extra trida.Kdyz jsem videla,ze je tam malo tuku,snazila jsem se ohromit technologii.Slehala testo(mozna zbytecne)strouhala jablka na velmi hrubem struhadle(ne na bramborak a ne na platky,aby byla vrstva jablek nadychana,tu pok posypala hrozinkami v rumu a cokoladou.Priste dam jablek 10..Lehke,nepreslazene,diky za recept.

  3. Jana z VM   14.11.2005 | 8:24 | reagovat |

    Já se nemračím, mně taky úplně všechno z chválených receptů nechutná a rodině se ne vždycky zavděčím tím, co zrovna chválím sama .Např. jsem nepřišla na chuť "Kuřecím prsám v nivové omáčce" - dělala jsem je jednou a více už nebudu, je to takové nic moc, ikdyž nivu používám dost často, toto mít nemusíme. Nebo některé vychvalované moučníky mi nepřipadají taky zrovna extra, ale to je fakt věc chutě každého z nás. Jsem ráda, když někomu chutná můj recept, ale přece nebudu vyvádět, když někdo řekne, že ho to - po chvalozpěvech - zklamalo. Nemám ovšem taky ráda, když někdo o jídle říká - fuj, hnus,atd. To je neslušný a takový člověk většinou sám nic neumí ....

  4. Janinka   12.11.2005 | 15:17 | reagovat |

    Vím, že tímto komentářem si asi vysloužím smršť odsuzujících vět, ale přesto si dovolím napsat svůj názor: těsto rychlé, koláč jednoduchý, ale výsledek mne zklamal - asi jsem po všech těch pochvalných komentářích čekala něco, co tento recept prostě nemá. Není špatný, ale jednou nám asi bude stačit. Pro Janu z VM - nemračte se! :-))

  5. Jana z VM   09.11.2005 | 8:38 | reagovat |

    Šlehačky dávám 250 ml. Heleno, vyzkoušejte určitě, potom napište, jak Vám chutnalo.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web