Nashvillská zelenina

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks květák
    • 1
      ks cuketa -mladá
    • 0,5
      ks červená paprika
    • 0,5
      ks zelená paprika
    • citronová šťáva
  • Jogurtová omáčka:
    • 120
      ml bílý jogurt
    • 0,5
      lžička med -tekutý
    • 1
      lžička bazalka -nasekané
    • 1
      ks česnek -malý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hlubšího hrnce si položíme pařáček a přidáme vodu (pouze pod pařáček). Na pařáček naskládáme menší květák rozdělený na růžičky, cukety pokrájené na asi 1 cm plátky a papriky pokrájené na proužky. Zakryjeme pokličkou a vaříme asi 8 minut, zelenina by měla zůstat na skus - nerozvařená. Zeleninu rozdělíme na talíře a pokapeme citronovou šťávou dle chuti a polijeme jogurtovou zálivkou. Podáváme samotné jako lehký oběd či večeři nebo jako přílohu k masu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • obrova
    obrova |

    31. 10. 2011 13:48

    dala jsem jen cervenou papriku a pridala jsem ruzicky brokolice, byl to vynikajici a lehoucky obidek :-*

  • Zdena
    Zdena |

    8. 6. 2011 08:03

    Zeleninu v parohrnci připravuji velmi často a dresink z jogurtu, česneku a medu byla překvapivě velmi dobrá, ikdyž zprvu jsem mu nedůvěřovala.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    28. 2. 2011 12:53

    Jirko, ty dneska nějak cestuješ - Havaj, Nashvill,... :-D :-D