Naložený sýr

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g sýr různé druhy, eidam, ovčí, niva, podle chuti
    • 200
      g zelené olivy
    • 200
      g čerstvé houby
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks červená paprika
    • 200
      ml ocet
    • cukr podle chuti
    • 1
      ks bobkový list
    • 10
      ks pepř celý
    • 10
      ks nové koření
    • 2
      ks feferonka
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks snítka tymiánu
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny sýry nakrájíme na menší kostky, cibuli, feferonky a česnek na plátky, houby nakrájíme a krátce povaříme. Papriky nakrájíme na proužky.
2
Skládáme do láhve vrstvy míchaného sýra, hub, česneku, paprik, cibule, feferonek, prokládáme tymiánem a olivami.
3
Ocet svaříme s cukrem, pepřem, novým kořením, bobkovým listem, necháme vychladnout, zalejeme sýry. Do vrchovata dolijeme olej, aby sýr byl úplně zakrytý. Necháme v chladu odstát asi 10 dní.
4
Olej můžeme použít opakovaně.
Zařazení: Chuťovky Ze sýra

Komentáře k receptu

  • Ja
    Ja |

    5. 1. 2008 11:34

    Kaslu na cerstve houby, vrznu tam zavarene a jdu na to hned, za 11 dni dam vedet :-)

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    2. 5. 2006 16:30

    Až budou čerstvé houby, tak to musím vyzkoušet!Jen vydržet těch 10 dní.:-)

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    2. 5. 2006 07:15

    Môžete použiť aj šampiňóny a hlivu, ale lesné sú lepšie : )))

  • Di
    Di |

    29. 4. 2006 10:11

    To vypadá dobře již na papíře. Jen mít ty houby!