Naložené cukinové karbanátky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg cuketa
    • 1
      lžíce sůl
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 1
      lžička vegeta
    • pepř mletý
    • 3
      vejce 2-3
    • 4
      lžíce strouhanka
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      česnek
    • 1
      cibule
  • nálev
    • 1,5
      l voda
    • 2
      ocet
    • 3
      lžíce cukr
    • 5
      nové koření
    • 5
      pepř mletý
    • 1
      lžíce deko
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      sacharín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukinu oloupeme, vybereme jadřinec a nastrouháme na hrubém struhadle. Promícháme se solí, necháme 30 minut odležet a vymačkáme vodu. Z výše uvedených ingrediencí vytvoříme směs, můžeme popř. dohustit strouhankou a tvoříme malé karbenátky, které pomalu smažíme.
2
Zvlášť si svaříme nálev a do vhodné nádoby střídavě skládáme vychladlé karbenátky a proužky cibule. Nakonec přelijeme nálevem. Bylo by dobré nechat karbenátky 24 hodin uležet, ale většinou tak dlouho nevydrží.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • helena sumarová
    helena sumarová |

    14. 9. 2005 16:05

    Teď jsem to opsala, zítra to hned zkusím - milujeme cukety ve všech podobách.

  • Kafenka
    Kafenka |

    16. 8. 2005 08:55

    Opravdu to vyzkoušejte, je to naprosto vynikající!