Autor:

Naložená pikantní vejce

Snadné
Ingredience
Vejce 10 ks
Bílé víno 1/2 l
Ocet 1/4 l
Sůl 3 lžíce
Česnek 2 stroužek
Feferonka 2 ks
Hořčičné semínko 1 lžička
Bobkový list 2 ks
Nové koření 1 lžička
Tymián  lžička
Jalovec
bobule
2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a uložíme do sklenice, kterou můžeme uzavřít. Připravíme si marinádu. Víno, ocet a sůl přivedeme prudce k varu. Pak zmírníme a vaříme cca 10 minut. Do horkého přidáme rozkrojené stroužky česneku, nakrájenou feferonku a koření. Nalijeme horké na vejce a necháme alespoň 24 hodin. Uchováváme v ledničce.

Vejce jsou kyselá a ostrá. Jsou výborná nakrájená na tenká kolečka na obložený talíř.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Naložená pikantní vejce

Komentáře

  1. Gábina H   20.11.2007 | 11:25 | reagovat |

    Podobný recept tu je od Terezky J. pod názvem marinovaná vejce

  2. Jana   20.11.2007 | 9:26 | reagovat |

    O něčem podobném slyším fakt prvně v životě a to mi není ani 20 ani 30.....Nemuselo by to ale být vůbec špatné, zl¨kusím připravit na silvestra, to se podobné pikatní mňamky hodí.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web