Nákyp z brokolice

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brokolice nebo kapusta, květák či cuketa
    • 0,3
      kg sýr
    • 1
      kg šunkový salám strouhaný či krájený - nebo točený + zbtky pečeně
    • 4
      plátek toastový chléb tmavý 3-4
    • 3
      ks vejce
    • 2
      dl mléko nebo smetana
    • tuk
    • 1
      hrst strouhanka
    • 30
      g máslo nebo anglická slanina
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka bazalka čerstvá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brokolici uvaříme do poloměka. Rozkrájíme na kousky a smícháme s pokrájeným toustovým chlebem, strouhaným eidamem a salámem. Formu vymastíme a vysypeme strouhankou. Dáme krátce zapéci. Potom zalijeme mlékem (smetanou) s rozkvedlanými vejci. Po chvíli poprášíme strouhankou a poklademe vločkami másla, případně pro větší jedlíky poklademe plátky anglické slaniny.
2
Nákyp se dá jíst teplý s bramborem, ale i studený a jeho příprava je jednoduchá.

Komentáře k receptu

  • Blanka
    Blanka |

    16. 2. 2013 20:28

    Lepsi je tu varenou brokolici namlyt a dale pripravite stejnym postupem.

  • Alexandra Daňková
    Alexandra Daňková |

    1. 4. 2008 13:14

    moc dobré, místo toustového chleba jsem dala 2 krajíce normálního a okrájela jsem kůrku, místo másla navrch jsem polila olivovým olejem a vejce jsem rozšlehala s mlékem a zakysanou smetanou. dala jsem 2 stroužky česneku, bazalku sušenou, výborné

  • Milka K.
    Milka K. |

    29. 1. 2006 12:43

    Moc dobre. Pridala bych tam jeste spetku muskatoveho orisku