Nakládaný hermelín III.

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 12
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • česnek pasta
    • provensálské bylinky
    • olej
    • paprika - sladká
    • 5
      ks hermelín
    • 1
      ks cibule
    • 6
      ks olivy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hermelíny podélně rozkrojíme. Jednu polovinu posypeme provensálským kořením, druhou natřeme česnekovou pastou. Na to položíme kolečko cibule a polovinu olivy. Přiklopíme druhou půlkou hermelínu a naskládáme do sklenice. Lehce zaprášíme paprikou. Zalijeme olejem a necháme v ledničce uležet několik dní.
Zařazení: Chuťovky Ze sýra
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hanka
    Hanka |

    18. 7. 2012 12:11

    Jak dlouho jste ho nechali naložený? Stačí 3 dny?

  • Silvie Švédová
    Silvie Švédová |

    27. 10. 2009 19:01

    Dala jsem do sklenice ještě i nakrájenou čerstvou papriku, feferonku, koření (bobkový list, nové koření, pepř) a zalila olivovým olejem. Opravdu výborné a krásně barevné

  • šárka hrubá
    šárka hrubá |

    30. 9. 2009 15:29

    Už jsem dělala hodnš hermelínů,ale tenhle je nejlepší,super.

  • Lucie Krejčí
    Lucie Krejčí |

    3. 9. 2008 20:41

    VYZKOUŠELA JSEM, A JE OPRAVDU VÝBORNÝ. JEN SE PO NĚM ZAPRÁŠILO. DÁVÁM 1.

  • Gábina H
    Gábina H |

    27. 3. 2008 11:07

    Určitě bych dala studený olej.

  • Renata Petroušová
    Renata Petroušová |

    21. 3. 2008 14:16

    Prosím,jaký olej tam mám dát? Studený a nebo horký?

  • Renata Petroušová
    Renata Petroušová |

    21. 3. 2008 14:09

    Určitě to vyzkouším,ale ta česneková pasta mi tam nesedí,je moc slaná.Raději dám česnek a myslím,že tim nic nezkazím

  • Josef Vaněk
    Josef Vaněk |

    21. 10. 2006 18:29

    Já osobně bych dal prolisovaný nebo nožem rozmačkaný česne. Pasta je dost slaná i v té nejslabší verzi a já do svého hermelínu dávám hořčici s česnekem a přidám ještě bazalku a taky mi jede.

  • Di
    Di |

    22. 9. 2006 06:56

    Olivky si klidně přiložte až na talířek až při konzumaci.

  • katka smolova
    katka smolova |

    21. 9. 2006 21:24

    Hrozně dobrý!!!Normálně hermelín moc nemusím,ale tenhle mi strašně chutnal!!!Možná bych doporučila více oliv.

  • hermelin
    hermelin |

    14. 4. 2006 18:25

    vyborne vybornr a este raz vyborne

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    13. 3. 2006 06:57

    Po delší době jsem tento hermelín opět dělala a zrovna pro větší společnost.Všichni byli naprosto nadšeni a chtěli recept.Hned bych dala ještě jednu jedničku.Místo papriky jsem prosypala paprikovou vegetou.Je to ještě pikantnější.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    22. 12. 2005 06:33

    Je to vynikající chuťovka.Ze všech receptů na nakládaný hermelín,které jsou tady uvedeny,je tenhle nejlepší.

  • Di
    Di |

    23. 4. 2005 13:20

    Zapomněla jsem, že pepř dávám barevný - drcený i celý - úplně změkne.

  • Di
    Di |

    23. 4. 2005 13:17

    Nevím, jestli zalívat horkým olejem, ale v každém případě první den nebo dva nechat v pokojové teplotě, aby se sýr proležel a dozrál.Dávám čerstvý rozsekaný česnek, pepř a provensálské koření, případně feferonku. Olej by měl být alespoň zčásti olivový. Je to dražší, ale můžete do něj potom naložit novou dávku sýra. Lze také sýry prolít olejem a zbytek dolít vodou, aby byly potopené.

  • Anonym
    Anonym |

    4. 2. 2005 16:43

    To jste bjevili až teď nakládaný hermelín?

  • ich
    ich |

    22. 1. 2005 21:21

    Hrozne dobre, ale asi tak zdrave, jako skok ze skaly :-) Ale mohl bych jich snist deset denne :-)

  • Jíťa
    Jíťa |

    18. 1. 2005 18:12

    Fakt bomba,ale šíleně žravé.

  • Martin
    Martin |

    6. 11. 2004 23:37

    Vynikající. Zrovna se mi zbíhají sliny.

  • Anonym
    Anonym |

    27. 5. 2004 14:55

    Zalejte to horkým olejem a můžete to jíst druhý den

  • Jaroslav Tínek
    Jaroslav Tínek |

    2. 4. 2004 15:18

    Já to ještě nikdy nejedl.Ale musí to být pochoutka k pivu

  • mila rychlovka
    mila rychlovka |

    2. 4. 2004 15:03

    Znám, vynikající. Ještě vylepšuji plátky sterilovaných žampionů, troškou kukuřice a sterilované kapie, aby více lahodilo oku

  • rostislav dzuik
    rostislav dzuik |

    21. 3. 2004 08:15

    dobrý recept ale doporučuji přidat feferonku

  • John Pullman
    John Pullman |

    15. 2. 2004 21:08

    úžasný jídlo k pivu