Nakládaný česnek

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg česnek
    • 2
      lžíce sůl
    • 0,5
      l vinný ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ocet se solí přivedeme k varu a vaříme 2-3 minuty, poté odstavíme a necháme vychladnout.Stroužky česneku krátce spaříme v osolené vodě a lehce sloupneme. Oloupaný česnek povaříme asi minutu ve vroucí vodě, osušíme a skládáme do sklenic. Zalijeme vychladlým nálevem. Za měsíc je česnek připraven k použití.
Zařazení: Moučníky Nepečené

Komentáře k receptu

  • Pavel Janků
    Pavel Janků |

    3. 7. 2009 16:17

    Já jsem dnes například zkoušel variantu, kdy česnek nebyl zavařen, ale jen po delší dobu nakládán v roztoku oleje, octa, šťávy z citronu, kterou jsem promíchal se zázvorem, bazalkou a tabascem.... Je to celkem dobrá kombinace

  • Croacker
    Croacker |

    9. 7. 2007 16:48

    Měl by někdo nějaký tip, třeba s bylinkami...?

  • Anonym
    Anonym |

    24. 1. 2005 10:02

    Velmi mě potěšilo, že jsem na tenhle recept narazila, naše rodina miluje nakládaný česnek, ale pokusy o domácí výrobu zatím dopadaly neslavně. Děkujem.