Nakládaný balkánský sýr II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g balkánský sýr
    • olivový olej
    • 5
      česnek
    • 3
      lžička oregáno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sýr nakrájíme na kostky, v míse promícháme s prolisovaným česnekem a oregánem. Přendáme do sklenice, zalijeme olejem tak, aby byl sýr potopený, zavíčkujeme a necháme v lednici rozležet. Podáváme jako chuťovku k vínu.
2
Varianta: k sýru přidáme olivy.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Věra
    Věra |

    17. 10. 2005 08:22

    Vyzkoušela jsem Váš recept přesně jak je uveden a musím uznat, že je opravdu vynikající... dík

  • Anonym
    Anonym |

    12. 8. 2005 17:14

    Nezkazi, rekove uchovavali takhle syr do sudu, zalili olivovym olejem a vydrzelo jim to ve sklepeni mesice.Delam to s bazalkou a feferonkou, vydrzi v lednici po otevreni 2 dny az mesic...podle toho jak velka je ta sklenice a jestli je syn casto doma:-)

  • Petra Kolarova
    Petra Kolarova |

    10. 8. 2005 21:49

    Zni to velmi lakave. Mam jeden dotaz. Jak dlouho to muze zustat v lednici? Nezkazi se ten balkansky syr?