Nakládané žampiony se sýrem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g žampiony středně velké
    • 200
      g tavený sýr
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mletá paprika
    • sůl
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 500
      ml olivový olej
  • Na nálev
    • 50
      ml ocet
    • 350
      ml voda
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 4
      ks pepř celý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
2
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou a uvedeným kořením. Hlavičky žampionů ponoříme do horkého octového nálevu a necháme 15 minut marinovat. Potom je vyndáme a necháme okapat.
3
Mezitím rozmícháme smetanový sýr se dvěma stroužky utřeného česneku, mletou paprikou a solí. Touto směsí naplníme žampionové hlavičky, naskládáme do sklenic, přidáme čerstvou snítku tymiánu, zbylý česnek nakrájený na plátky. Vše zalijeme olivovým olejem.
4
Sklenice uzavřeme a necháme v ledničce aspoň týden marinovat.
Zařazení: Chuťovky Ze sýra

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    5. 9. 2007 08:54

    ŚLY BY POUŽÍT I JINÉ malé HOUBY - PODBOROVÁK APOD?

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    30. 6. 2006 20:20

    Podávají se jako předkrm, nebo jako chuťovka na narozeniny, silvestr ... Je možné použít i jiný rostliný olej. Co se týče trvanlivosti, myslím že v ledničce vydrží minimálně měsíc i více. Recept mám však nový, takže musím také vyzkoušet

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    30. 6. 2006 17:44

    Myslím, že by šel použít i slunečnicový olej, ale olivový je lepší, má své zvláštní aroma.Co na to autorka receptu? Já spíš nemám tu snítku čerstvého tymiánu, lze použít sušený? Myslím tím tymián jako koření.

  • Maruš
    Maruš |

    30. 6. 2006 14:27

    Tento recept stojí za vyzkoušení.Mohla bych použít i jiný olej?Jak dlouho vydrží a k čemu všemu a jak se podává?Děkuji.