Nakládané tvarůžky v pivu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g olomoucké tvarůžky (syrečky)
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • 1
      špetka drcený kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Olomoucké tvarůžky i s obalem dáme do uzavíratelné sklenice (kompotové) a zalijeme pivem. Tři dny necháme postát na kuchyňské lince, až se tvarůžky nafouknou. Pak je vyjmeme, rozbalíme, dáme do mísy a rozmačkáme. Vmícháme jemně nasekanou cibuli, dvě lžíce kysané smetany a špetku drceného kmínu. Dále můžeme přidat buď špetku zeleného pepře nebo zmrazený kopr. Záleží na vkusu. Nesolíme!
2
Uložíme na chladnější místo na 5 - 7 dnů.
Zařazení: Chuťovky Ze sýra

Komentáře k receptu

  • Anna Čuprová
    Anna Čuprová |

    20. 9. 2009 14:59

    Vyzkoušela jsem, výborný recept.Dík.

  • Jirka R
    Jirka R |

    18. 9. 2009 17:57

    V obalu se nechávají, aby se daly bez problémů z piva vyndat. Po třech dnech mají konzistenci takovou, že by s tím byl docela problém. A pokud máte strach, že se k nim pivo nedostane, stačí obal propíchnout třeba vidličkou.

  • Anna Vobroučková
    Anna Vobroučková |

    15. 9. 2009 18:04

    Tento recept bez toho piva je už tady a je výborný,jen to dlouho nevydrží.

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    15. 9. 2009 08:12

    Proč se nedají tvarůžky do piva rovnou bez obalu? Pivo se k nim dostane? Díky

  • Anna Čuprová
    Anna Čuprová |

    15. 9. 2009 07:48

    Velmi inspirativní.Za 1.