Autor:

Nakládané pikantní zelné závitky

Střední
Ingredience
Zelné listy 500 g
Sůl  
Křen 250 g
Nálev
Voda 1 l
Ocet 250 ml
Moučkový cukr 100 g
Sůl 20 g
Hořčičné semínko 1/2 lžička
Koriandrová semínka 1/2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Zeleninové

Zelné listy povaříme 4 min. ve slané vodě, necháme odvapat na nakrájíme na 7 cm široké pruhy. Na každý pruh dáme 1 lžičku jemně strouhaného křenu a těsně zabalíme na minizávitek. Závitky klademe do sklenic a zalejeme horkým nálevem. Uzavřeme a sterilujeme 15 min. od začátku varu.

Nálev: všechny ingredience dáme do hrnce a přivedeme k varu.

Podáváme jako pikantní přílohu k masu, ohřívaným uzeninám, součást obložené mísy apod.

Poznámka: je to trochu náročné na čas, ale výsledek stojí za to.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Nakládané pikantní zelné závitky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web