Autor:

Nadýchaný chleba

Střední
Ingredience
Žitná chlebová mouka 200 g
Hladká mouka 140 g
Polohrubá mouka 140 g
Hrubá mouka 60 g
Mléko 100 ml
Voda 260 ml
Olivový olej 2 lžíce
Ocet 1 lžíce
Cukr 2 lžíce
Sůl 1 lžíce
Podravka 1 lžíce
Droždí 10 g
Ovesné vločky 2 hrst
Burizony 1 hrst
Kmín  
Majoránka  
Vlašské ořechy  

Postup přípravy:

Do domácí pekárny vložíme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké ingredience. Pekárnu nastavíme na program velmi kynutý chléb - celková délka pečení cca. 2,5 - 3,5 hodin. Při míchání těsta si ohlídáme správnou konzistenci a dle potřeby můžeme přidat hladkou mouku či vodu. Hned po upečení chlebík vyklopíme a necháme „vydechnout“. Pzn. já peču na nejtmavší kůrku, aby byla pěkně křupavá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Kuřecí prsa s lusky a listovými puky Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Nadýchaný chleba

Komentáře

  1. lenka galvasová   21.02.2010 | 18:46 | reagovat |

    Opravdu se přidává PL cukru a soli?Nejedná se o kávovou lžičku?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web