Nadýchaný chleba

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g žitná chlebová mouka
    • 140
      g hladká mouka
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 60
      g hrubá mouka
    • 100
      ml mléko
    • 260
      ml voda
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce podravka
    • 10
      g droždí
    • 2
      hrst ovesné vločky
    • 1
      hrst burizony
    • kmín
    • majoránka
    • vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do domácí pekárny vložíme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké ingredience. Pekárnu nastavíme na program velmi kynutý chléb - celková délka pečení cca. 2,5 - 3,5 hodin. Při míchání těsta si ohlídáme správnou konzistenci a dle potřeby můžeme přidat hladkou mouku či vodu. Hned po upečení chlebík vyklopíme a necháme "vydechnout".
2
Pzn. já peču na nejtmavší kůrku, aby byla pěkně křupavá.

Komentáře k receptu

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    21. 2. 2010 18:46

    Opravdu se přidává PL cukru a soli?Nejedná se o kávovou lžičku?