Autor:

Nadýchaný chleba

Střední
Ingredience
Žitná chlebová mouka 200 g
Hladká mouka 140 g
Polohrubá mouka 140 g
Hrubá mouka 60 g
Mléko 100 ml
Voda 260 ml
Olivový olej 2 lžíce
Ocet 1 lžíce
Cukr 2 lžíce
Sůl 1 lžíce
Podravka 1 lžíce
Droždí 10 g
Ovesné vločky 2 hrst
Burizony 1 hrst
Kmín  
Majoránka  
Vlašské ořechy  

Postup přípravy:

Do domácí pekárny vložíme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké ingredience. Pekárnu nastavíme na program velmi kynutý chléb - celková délka pečení cca. 2,5 - 3,5 hodin. Při míchání těsta si ohlídáme správnou konzistenci a dle potřeby můžeme přidat hladkou mouku či vodu. Hned po upečení chlebík vyklopíme a necháme „vydechnout“. Pzn. já peču na nejtmavší kůrku, aby byla pěkně křupavá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Bramborový salát 3x jinak: Klasický, s chilli nebo s avokádem Články z

Komentáře k receptu: Nadýchaný chleba

Komentáře

  1. lenka galvasová   21.02.2010 | 18:46 | reagovat |

    Opravdu se přidává PL cukru a soli?Nejedná se o kávovou lžičku?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web