Autor:

Nádivka z uzeného masa

Střední
Ingredience
Rohlík 8 ks
Vejce 8 ks
Uzené maso
vařené - rozemlít
800 g
Mléko
na namočení rohlíků
 
Sůl  
Muškátový oříšek  
Tuk  
Pažitka
může být i sušená - dávám celý sáček na toto množství
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Pečivo, Uzeniny

Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme vlažným mlékem a pěkně v něm rozmačkáme.

Nameleme si vařené uzené a nakrájíme pažitku. Do vzniklé směsi z rohlíků dáme umleté maso, pažitku, z vajec pouze žloutky, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek a vše pěkně promícháme.

Mezitím si z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu vmícháváme do směsi. Hotovou směs nalijeme do vymazaného pekáče a pečeme při 150 stupních do zlatova.

Recept je jednoduchý a lze si ho upravit co se týče množství velmi jednoduše - v poměru kolik rohlíků tolik vajec a tolik dkg masa. Pažitkou nešetřete - dodává tomu tu správnou chuť. Podáváme s bramborem. Nádivka je výborná i jako studená.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Hráškovo-parmazánové suflé Neodolatelné recepty z jarní zeleniny Články z

Komentáře k receptu: Nádivka z uzeného masa

Komentáře

  1. Maruska   25.03.2016 | 17:31 | reagovat |

    Suprová, chutná skvěle. Přesně podle receptu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web