Autor:

Nadívaný bůček pana Brožka

Střední
Ingredience
Špek 150 g
Měkký salám 300 g
Rohlík 4 ks
Vejce 2 ks
Petrželová nať  
Sůl  
Pepř mletý  
Drcený kmín  
Vepřový bůček
1,2-1,4 kg - špička bez kosti
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme vyškvařit. Přidáme gothaj nakrájený také na kostičky a opečeme. Stejně tak i nakrájené rohlíky, které necháme nasáknout tukem. (Jak nezdravé, ale jak dobré !) Zasypeme petrželovou natí a nakonec vyklepneme vejce, zamícháme, osolíme a opepříme.

Do bůčku vykrojíme kapsu, osolíme a okmínujeme zvenku i zevnitř, naplníme kapsu směsí a zašijeme. Dáme na pekáč, podlejeme trochou vody a zadělané pečeme při 180 °C. Po 20 min. nakrájíme vršek bůčku na čtverečky. Poléváme výpekem a po hodině pečení odděláme vršek a dopečeme dočervena.

Nejlepší je bůček studený s chlebem a různou zeleninou, ale výborný je i teplý s tradiční přílohou - brambory nebo zelí a knedlík. Hlavně je ale úspěšně vyzkoušený jako „delikatesa“ při narozeninových oslavách.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Nadívaný bůček pana Brožka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web