Autor:

Nadívaný bůček pana Brožka

Střední
Ingredience
Špek 150 g
Měkký salám 300 g
Rohlík 4 ks
Vejce 2 ks
Petrželová nať  
Sůl  
Pepř mletý  
Drcený kmín  
Vepřový bůček
1,2-1,4 kg - špička bez kosti
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme vyškvařit. Přidáme gothaj nakrájený také na kostičky a opečeme. Stejně tak i nakrájené rohlíky, které necháme nasáknout tukem. (Jak nezdravé, ale jak dobré !) Zasypeme petrželovou natí a nakonec vyklepneme vejce, zamícháme, osolíme a opepříme.

Do bůčku vykrojíme kapsu, osolíme a okmínujeme zvenku i zevnitř, naplníme kapsu směsí a zašijeme. Dáme na pekáč, podlejeme trochou vody a zadělané pečeme při 180 °C. Po 20 min. nakrájíme vršek bůčku na čtverečky. Poléváme výpekem a po hodině pečení odděláme vršek a dopečeme dočervena.

Nejlepší je bůček studený s chlebem a různou zeleninou, ale výborný je i teplý s tradiční přílohou - brambory nebo zelí a knedlík. Hlavně je ale úspěšně vyzkoušený jako „delikatesa“ při narozeninových oslavách.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tvaroh s fíky Sladké fíky: ovoce z ráje Články z

Komentáře k receptu: Nadívaný bůček pana Brožka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web