Nadívaný bůček pana Brožka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana z VM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g špek
    • 300
      g měkký salám
    • 4
      ks rohlík
    • 2
      ks vejce
    • petrželová nať
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • vepřový bůček 1,2-1,4 kg - špička bez kosti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme vyškvařit. Přidáme gothaj nakrájený také na kostičky a opečeme. Stejně tak i nakrájené rohlíky, které necháme nasáknout tukem. (Jak nezdravé, ale jak dobré !) Zasypeme petrželovou natí a nakonec vyklepneme vejce, zamícháme, osolíme a opepříme.
2
Do bůčku vykrojíme kapsu, osolíme a okmínujeme zvenku i zevnitř, naplníme kapsu směsí a zašijeme. Dáme na pekáč, podlejeme trochou vody a zadělané pečeme při 180 °C. Po 20 min. nakrájíme vršek bůčku na čtverečky. Poléváme výpekem a po hodině pečení odděláme vršek a dopečeme dočervena.
3
Nejlepší je bůček studený s chlebem a různou zeleninou, ale výborný je i teplý s tradiční přílohou - brambory nebo zelí a knedlík. Hlavně je ale úspěšně vyzkoušený jako "delikatesa" při narozeninových oslavách.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.