Nadívané vepřové jazyky

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vepřový jazyk
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g anglická slanina
    • sůl
    • podravka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové jazyky uvaříme do měkka. Vyjmeme a podélně rozřízneme tak, aby zůstaly pohromadě.
2
Vnitřek každého jazyku částečně vyřízneme tak, aby vznikla jakási lodička.
3
Orestujeme pokrájenou cibuli společně se slaninou, přidáme na kostičky nakrájené maso z jazyků, pak přidáme vejce a necháme mírně srazit. Ochutíme solí a Podravkou.
4
Jazyky dáme do pekáčku a navršíme na ně orestovanou směs. Mírně podlejeme vývarem z jazyků a odkryté pečeme asi 15 minut v troubě při 200 °C.
5
Podáváme s bramborem. Z vývaru z jazyků je pak po přidání zeleniny a nudlí skvělá polévka.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • jana
    jana |

    3. 7. 2014 06:27

    Vařený jazyk je výborný vařený bey jakekoli úpravy! <3 :-D :-$

  • Jaroslav
    Jaroslav |

    11. 1. 2007 01:30

    Trochu nezvyklé, ale výborné, vřele doporučuji.