Nadívaná krůtí prsa

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g krůtí prsa bez kůže
    • 200
      g listový špenát
    • 120
      g anglická slanina v celku
    • 4
      plátek toastový chléb světlý
    • 4
      dl drůbeží vývar
    • 1,2
      dl mléko
    • 0,8
      dl smetana na vaření
    • 60
      g máslo
    • 40
      g slunečnicová semínka
    • 1
      ks vejce
    • hladká mouka 1-2lžíce
    • muškátový květ
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso omyjeme, osušíme, ostrým zářezem ze strany v něm vytvoříme kapsu a zevniř i zvenku ho osolíme a opepříme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky, přelijeme je mlékem a necháme nasáknout. Mezitím osmahneme nasucho v pánvi slaninu pokrájenou na kostičky. Špenátové listy očistíme, zbavíme stonků a na krátkou dobu vložíme do vroucí vody, necháme okapat a pokrájíme na proužky. Přidáme slaninu, vymačkaný toastový chléb, vejce, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem a promícháme.
2
Touto nádivkou naplníme kapsu v mase,otvor sešijeme nebo uzavřeme masovými jehlami a přendáme do pekáčku. V troubě s polovinou vývaru a máslem dusíme pod poklicí při 200°C téměř doměkka. Asi 20 minut před dopečením poklici sundáme, maso během pečení poléváme výpekem.
3
Když je maso měkké, vyndáme ho stranou. Výpek svaříme, vodu necháme vypařit, zaprášíme moukou a krátce ji osmahneme. Přilijeme 2 dl vývaru,prošleháme a necháme provařit. Maso pokrájíme na plátky, které posypeme opraženými slunečnicovými semínky (nasucho) a přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme například s bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Mirka Ewaldová
    Mirka Ewaldová |

    30. 5. 2016 10:01

    Bylo to vynikající, ale nejsme velcí jedlíci a abychom nemuseli jíst s manželem krůtí prso celý týden , zvolila jsem také kuřecí prso - dvě , a i tak nám ještě každému kousek masa zbyl na malou svačinu. Děkuji za recept.

  • Renata Ř.
    Renata Ř. |

    22. 8. 2011 20:42

    Připravovala jsem je k nedělnímu obědu z kuřecích prsou a byly dokonalý :)