Myslivecká latina

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g čerstvé houby (kozáci, hříbky, holubinky, hlíva)
    • 50
      g čočka
    • 150
      g kořenová zelenina
    • 1
      ks cibule
    • 40
      g sádlo
    • 2
      lžíce krupice
    • saturejka
    • česnek
    • petrželka
    • polévkové koření
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem namočíme čočku do studené vody.
2
Na sádle osmažíme cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu, přisypeme krupici a zalijeme asi 1 a 1/2 litrem vody. Přidáme vypranou namočenou čočku a vše zavaříme se saturejkou.
3
Přidáme krájené houby a vaříme ještě asi 10 minut (až změkne čočka).
4
Vše dochutíme solí, česnekem a nakonec přidáme krájenou petrželku spolu s polévkovým kořením. Polévka je příjemně zahoustlá s intenzivní vůní po houbách.
5
Podáváme s tmavým pečivem.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.