Mušle (Slávky) s rajčaty

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
15 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Jaxie

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g slávky nejlepší jsou čerstvé z Makra
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      l bílé víno - suché
    • 5
      ks pepř celý
    • kmín
    • 115
      g rajský protlak
    • 10
      ks cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mušle dobře opereme, odstraníme řasu a drátěnkou nečistoty. OTEVŘENÉ MUŠLE VYHODIT!
2
Cibulku i česnek nakrájíme na jemno, osmažíme na dvou lžících másla, do zlatova. Přidáme mušle, zalijeme vínem a vodou, aby byly všechny mušle ponořené.
3
Vaříme cca 5 minut, dokud se slávky neotevřou.
4
Polovinu vývaru z nelijeme do jiné nádoby a necháme dále vařit. Zbytek slijeme. Do vývaru přidáme rajčatový protlak, nakrájená rajčátka, osolíme popřípadě osladíme, necháme ještě pár minut vařit.
5
Slávky podáváme ve velké míse, zalité vývarem. Nejlepší jsou s čerstvými bagetkami, které nejraději ještě máchám v extra panenském olivovém oleji. ZAVŘENÉ MUŠLE VYHODIT! :-)
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Štverák
    Štverák |

    10. 2. 2016 11:52

    Ze 150gr, jak je uvedeno by si moc osob nepochutnalo. Nemá být 1500gr? pozor na t.!!!

  • Marie
    Marie |

    22. 10. 2012 11:20

    Mušle je třeba první na chvíli namočit do studené vody a teprve potom ty, které se nezavřou, se vyhazují....