Autor:

Můj milovaný rýžový nákyp

Střední
Ingredience
Rýže
Sypané
1 kg
Mléko  
Máslo
+ trochu na vymazání
2,5 lžíce
Cukr krystal 3 lžíce
Ovoce
(Nejlépe švestky nebo meruňky - u obojího platí vypeckované a nakrájené na poloviny)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Do mlíkového hrnce (samozřejmě naplněného vodou ;o)) nasypeme rýži, zalijeme ji po okraj mlékem a přidáme 1/2 lžíce másla. Přivedeme k varu. V průběhu vaření kontrolujeme, zda není rýže „na suchu“ a kdyžtak přilijeme vždy trochu mléka. Až je rýže skoro měkká, odstavíme a necháme přes noc vychladnout. Do větší mísy nasypeme 3 lžíce cukru a vyšleháme se 2 lžícemi másla. Do mísy vmícháme rýži. Zapékací mísu vymažeme máslem.

A skládáme: 1. vrstva - 1/3 rýže, 2. vrstva - ovoce (tolik, aby zakrylo celou plochu), 3. vrstva - 1/3 rýže, 4. vrstva - ovoce, 5. vrstva - 1/3 rýže. Dáme do trouby a pečeme na nejméně až horní vrstva zrůžoví.

Tento nákyp opravdu miluji, jsem schopná ho jíst týden v kuse. Kdo má rád sladká jídla, určitě také propadne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Pečené krůtí prso na perlovém kuskusu Září ve vaší kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Můj milovaný rýžový nákyp

Komentáře

  1. hanicka   18.01.2013 | 21:36 | reagovat | závadný

    8-) dobrota

  2. Frantiska :)   12.02.2008 | 21:47 | reagovat | závadný

    No me chutna ryzovy nakyp bez ovoce, hodne skorice, nasekane mandle /mlete a k tomu merunkovy kompot :)

  3. Zuzana G.   29.01.2008 | 13:47 | reagovat | závadný

    U nás doma se dělá rýžový nákyp stylem pejsek s kočičkou pekli dort. Takže nevrstvíme, ale všechno hezky promícháme. A pokud je nákyp z jablek, tak tam nesmí chybět skořice.

  4. Jana z VM   25.10.2007 | 9:02 | reagovat | závadný

    To mě ještě nenapadlo dát do půlky rýže kakao! Musím taky vyzkoušet, až budu dělat nákyp. Ty žloutky dávám taky. Někdy zamíchám meruňky do rýže,někdy dávám mezi dvě vrstvy rýže. Obojí je výborné :o)

  5. Petra   24.10.2007 | 19:36 | reagovat | závadný

    Podle receptu od maminky dávám do uvařené rýže jeden nebo dva žloutky(záleží na množství) a vanilkový cukr. První vrstva je tím pádem žlutá a do druhé vrstvy přidám kakoo.Mezi vrstvy samozřejmě ovoce. Před dopečením potřu nákyp ještě sněhem ze zbylých bílků. Peču do zlatova. To je teprve ňamka.....

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web