Autor:

Můj celozrnný chléb

Snadné
Ingredience
Celozrnná pšeničná mouka
speciál (střední)
500 g
Ovesné vločky 100 g
Krupice
špaldová
50 g
Pohanka
mleté pohankové lámanky
100 g
Sůl 1,5 lžička
Cukr 1 lžička
Sušené droždí
(Fermipan)
3/4 balíček
Slunečnicová semínka
50 + 50 g
 
Vlažná voda 250 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Smícháme sypké suroviny a podle potřeby přidáváme vodu. Má vzniknout tužší těsto. Necháme vykynout na dvojnásobné množství. Pak prohněteme, pokud se lepí přidáme trošku celozrnné mouky, vytvoříme váleček. Nařízneme nožem zářezy, potřeme vodou, posypeme 50 g slunečnicových semínek. Pečeme na pečícím papíře při 180 °C asi 45-50 minut.
Já přidávám do keramické misky trochu vody a postavím ji k chlebu na plech. Chléb je pak křupavější.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Pomazánka z pečeného česneku Báječná listopadová čtyřka Články z

Komentáře k receptu: Můj celozrnný chléb

Komentáře

  1. ČernáLuna   14.06.2012 | 13:25 | reagovat | závadný

    Absolutně BÁJEČNÝ chleba, všem vřele doporučuji. Chuťově skvělý, s křupavou kůrkou, a vůbec není strašně složitý, jak psala paní Jana. Jen vody jsem dávala o pětinu víc, protože s tímto množstvím mi to prostě nedrželo (ale to bude asi rukama) a 50 gramů slunečnice na posypání chleba je zbytečně moc, chlebík je docela malý. Určitě bude stačit půlka. A taky vůbec netuším (a ani google mi moc nepomohl) co je to mletá pohanková lámanka, tak jsem použila klasickou pohanku lámanku. Opravdu DOPORUČUJI!!!

  2. Anna   25.02.2008 | 12:36 | reagovat | závadný

    To by mě tedy zajímalo, co v tom špajzu doma máte, Jano. Asi nic, jako v té ucpávce, kterou nosíte na krku.

  3. Jana T.   25.02.2008 | 12:00 | reagovat | závadný

    No vidíte Jano, já třeba mám tohle všechno doma běžně, protože si celozrnné pečivo připravuji sama. Mně se to zdá jednoduché, levnější a chutnější, než kupované. Pokud mně některá z přísad chybí nahradím ji něčím jiným, podobným. Nic nevážím, už umím odhadnout kolik čeho a výsledek je vždy moc dobrý.

  4. Anonym   25.02.2008 | 8:27 | reagovat | závadný

    Zdá se mi to příliž složité a strašně drahé,jen ta mouka stojí 25 korun,vločky člověk moc často nepoužívá a pak se do nich rády dají moli,špádovou krupici asi taky každý běžně nemá doma,slunečnicové semínka asi taky ne a už vůbec nevím,co to je pohanková lámanka. Jana

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web