Autor:

Mšenský plněný bramborák

Střední
Masová směs:
Mleté maso 500 g
Kapusta
Půlka menší
 
Šunková klobása 1 ks
Uzená slanina
Váhalovy slaniny (lze i anglická)
100 g
Sůl  
Pepř celý  
Hladká mouka 2 lžíce
Podravka
Pikant
 
Tabasco
Dle chuti
 
Na bramboráky:
Brambory
Větších
6 ks
Vejce 2 ks
Cibule 1 ks
Česnek
Paličky
2 ks
Majoránka  
Hladká mouka 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté, Uzeniny

Mleté maso ochutíme troškou soli a černým pepřem. Klobásku si nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a na ni vložíme mleté maso, klobásu a orestujeme. Podlijeme vodou a dusíme cca 10 min. Kapustu si nakrájíme na malé kousky a vložíme do směsi, promícháme a opět dusíme asi 5 min. Dochutíme Podravkou Pikant, můžeme kápnout i tabasco. Zaprášíme 2 PL hladké mouky, rozmícháme a dodusíme do měkka, podle potřeby podléváme vodou.

Dle svých zvyklostí si umícháme těsto na bramboráky – já oškrábané brambory s cibulí a česnekem vložím do strojku na bramboráky a umelu. Dochutím majoránkou, 2 vejci, solí, pepřem a přidám 2 PL hladké mouky. Rozmícháme, aby vzniklo polotekuté těsto. Na rozpáleném oleji usmažíme bramboráky.

Na talíř pak vložíme bramborák, na něj porci masové směsi a přeložíme. Ozdobíme sterilovanou okurkou a kapií. (Výborná je Moravanka). Množství česneku si upravíme dle sebe, my milujeme hodně česneku a majoránky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Paella Tip na víkend: Barevné Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Mšenský plněný bramborák

Komentáře

  1. techt   05.03.2012 | 13:57 | reagovat |

    Hladká mouka jeden litr a jeden litr?

    1. Vlasta Novák   05.03.2012 | 14:58 | reagovat |

      Opraveno, díky

  2. fazolka -   13.03.2010 | 10:09 | reagovat |

    Laďko, podle ingrediencí je mi jasné, že tento bramborák bude u nás chutnat :-)

  3. Mirka G.   12.03.2010 | 21:15 | reagovat |

    Aj my sme to doma mali, kúpený niekedy v 70-tych rokoch ale v NDR:-) Volal sa "kartoffelreiben" a bez neho si neviem predstaviť strúhať zemiaky na "bramborák" a halušky.

  4. ladislava staffenová   12.03.2010 | 18:33 | reagovat |

    Nejde mi sem vložit fotka, strojek na bramboráky fakt existuje, je to v podstatě něco jako na mletí masa, ale má to jiné dírky. Mužovi to přivezli příbuzní za dááávných dob z NSR tehdy a můžu říct, že je to skvělá vycyhtávka, jelikož u nás se strouhané brambory dělají prakticky obden

  5. Miroslava Severová   12.03.2010 | 7:45 | reagovat |

    Ani já nevím co je strojek na bramborák?!?!Já brambory na bramborák strouhám na robotu - ETĚ.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině
8 věcí, které byste nikdy neměla dělat nebo říkat po hádce se svým partnerem 8 věcí, které byste nikdy neměla dělat nebo říkat po hádce se svým partnerem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web