Autor:

Mšenský plněný bramborák

Střední
Masová směs:
Mleté maso 500 g
Kapusta
Půlka menší
 
Šunková klobása 1 ks
Uzená slanina
Váhalovy slaniny (lze i anglická)
100 g
Sůl  
Pepř celý  
Hladká mouka 2 lžíce
Podravka
Pikant
 
Tabasco
Dle chuti
 
Na bramboráky:
Brambory
Větších
6 ks
Vejce 2 ks
Cibule 1 ks
Česnek
Paličky
2 ks
Majoránka  
Hladká mouka 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté, Uzeniny

Mleté maso ochutíme troškou soli a černým pepřem. Klobásku si nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a na ni vložíme mleté maso, klobásu a orestujeme. Podlijeme vodou a dusíme cca 10 min. Kapustu si nakrájíme na malé kousky a vložíme do směsi, promícháme a opět dusíme asi 5 min. Dochutíme Podravkou Pikant, můžeme kápnout i tabasco. Zaprášíme 2 PL hladké mouky, rozmícháme a dodusíme do měkka, podle potřeby podléváme vodou.

Dle svých zvyklostí si umícháme těsto na bramboráky – já oškrábané brambory s cibulí a česnekem vložím do strojku na bramboráky a umelu. Dochutím majoránkou, 2 vejci, solí, pepřem a přidám 2 PL hladké mouky. Rozmícháme, aby vzniklo polotekuté těsto. Na rozpáleném oleji usmažíme bramboráky.

Na talíř pak vložíme bramborák, na něj porci masové směsi a přeložíme. Ozdobíme sterilovanou okurkou a kapií. (Výborná je Moravanka). Množství česneku si upravíme dle sebe, my milujeme hodně česneku a majoránky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Mšenský plněný bramborák

Komentáře

  1. techt   05.03.2012 | 13:57 | reagovat |

    Hladká mouka jeden litr a jeden litr?

    1. Vlasta Novák   05.03.2012 | 14:58 | reagovat |

      Opraveno, díky

  2. fazolka -   13.03.2010 | 10:09 | reagovat |

    Laďko, podle ingrediencí je mi jasné, že tento bramborák bude u nás chutnat :-)

  3. Mirka G.   12.03.2010 | 21:15 | reagovat |

    Aj my sme to doma mali, kúpený niekedy v 70-tych rokoch ale v NDR:-) Volal sa "kartoffelreiben" a bez neho si neviem predstaviť strúhať zemiaky na "bramborák" a halušky.

  4. ladislava staffenová   12.03.2010 | 18:33 | reagovat |

    Nejde mi sem vložit fotka, strojek na bramboráky fakt existuje, je to v podstatě něco jako na mletí masa, ale má to jiné dírky. Mužovi to přivezli příbuzní za dááávných dob z NSR tehdy a můžu říct, že je to skvělá vycyhtávka, jelikož u nás se strouhané brambory dělají prakticky obden

  5. Miroslava Severová   12.03.2010 | 7:45 | reagovat |

    Ani já nevím co je strojek na bramborák?!?!Já brambory na bramborák strouhám na robotu - ETĚ.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web