Mšenský plněný bramborák

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Masová směs:
    • 500
      g mleté maso
    • kapusta Půlka menší
    • 1
      ks šunková klobása
    • 100
      g uzená slanina Váhalovy slaniny (lze i anglická)
    • sůl
    • pepř celý
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • podravka Pikant
    • tabasco Dle chuti
  • Na bramboráky:
    • 6
      ks brambory Větších
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks česnek Paličky
    • majoránka
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso ochutíme troškou soli a černým pepřem. Klobásku si nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a na ni vložíme mleté maso, klobásu a orestujeme. Podlijeme vodou a dusíme cca 10 min. Kapustu si nakrájíme na malé kousky a vložíme do směsi, promícháme a opět dusíme asi 5 min. Dochutíme Podravkou Pikant, můžeme kápnout i tabasco. Zaprášíme 2 PL hladké mouky, rozmícháme a dodusíme do měkka, podle potřeby podléváme vodou.
2
Dle svých zvyklostí si umícháme těsto na bramboráky – já oškrábané brambory s cibulí a česnekem vložím do strojku na bramboráky a umelu. Dochutím majoránkou, 2 vejci, solí, pepřem a přidám 2 PL hladké mouky. Rozmícháme, aby vzniklo polotekuté těsto. Na rozpáleném oleji usmažíme bramboráky.
3
Na talíř pak vložíme bramborák, na něj porci masové směsi a přeložíme. Ozdobíme sterilovanou okurkou a kapií. (Výborná je Moravanka). Množství česneku si upravíme dle sebe, my milujeme hodně česneku a majoránky.
Zařazení: Maso Mleté Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Alena
    Alena |

    27. 8. 2016 00:18

    To bude mňamkový a prdlavý.....

  • Alena
    Alena |

    27. 8. 2016 00:18

    To bude mňamkový a prdlavý.....

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    5. 3. 2012 14:58

    Opraveno, díky

  • techt
    techt |

    5. 3. 2012 13:57

    Hladká mouka jeden litr a jeden litr?

  • fazolka -
    fazolka - |

    13. 3. 2010 10:09

    Laďko, podle ingrediencí je mi jasné, že tento bramborák bude u nás chutnat :-)

  • Mirka G.
    Mirka G. |

    12. 3. 2010 21:15

    Aj my sme to doma mali, kúpený niekedy v 70-tych rokoch ale v NDR:-) Volal sa "kartoffelreiben" a bez neho si neviem predstaviť strúhať zemiaky na "bramborák" a halušky.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    12. 3. 2010 18:33

    Nejde mi sem vložit fotka, strojek na bramboráky fakt existuje, je to v podstatě něco jako na mletí masa, ale má to jiné dírky. Mužovi to přivezli příbuzní za dááávných dob z NSR tehdy a můžu říct, že je to skvělá vycyhtávka, jelikož u nás se strouhané brambory dělají prakticky obden

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    12. 3. 2010 07:45

    Ani já nevím co je strojek na bramborák?!?!Já brambory na bramborák strouhám na robotu - ETĚ.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    12. 3. 2010 00:45

    Laděnko, to vypadá velejedle, jen nevím co je to strojek na bramborák. To fakt existuje? Simča

  • Pája S
    Pája S |

    11. 3. 2010 20:59

    Laďkooo,to bude náramná dobrota.Mňam.:-)