Autor:

Mrzák

Střední
Množství na jeden plech:
Vepřové maso
Zbytky pečeného nebo vařeného
300 g
Škvarky
Nebo uzený bůček
 
Hrubá krupice 400 g
Vepřový vývar  
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  
Saturejka  
Česnek 4 stroužek
Mrzák

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Zbytky masa, škvarků nebo uzeného bůčku se umelou na masovém strojku (případně pokrájí na menší kousky), pak se promíchají s krupicí a zalijí vývarem (cca půllitr) - množství záleží na hustotě, přidáme sůl, pepř, majoránku, saturejku a utřený česnek.
Vznikne poměrně řidší těsto (jako například na lívance), které necháme 1/2 hodiny stát (trošku zhoustne). Pak je rozetřeme na vymazaný plech (nejlépe sádlem), upečeme v předehřáté troubě dozlatova a krájíme na čtverce.

Mrzák se podával s černou kávou nebo k bramborové polévce. Je to křupavá placka, chuťově podobná bramboráku nebo prejtu.

Zdroj: pokrmy z Hlinecka - region u Železných hor a Žďárských vrchů

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Šípková omáčka Nejoblíbenější omáčky k masu Články z

Komentáře k receptu: Mrzák

Komentáře

  1. Velemínská   20.01.2016 | 9:01 | reagovat | závadný

    Moje maminka dělala něco podobného a přidávala ještě strouhanou mrkev. Vždy byl hned pryč :-)

  2. RauM   19.01.2012 | 21:47 | reagovat | závadný

    ráda vyzkouším, ale marně přemýšlím, kdy u nás zbyde nějaké maso? :-\

  3. Hanka S.   03.05.2011 | 14:16 | reagovat | závadný

    Výborné, jednoduché, za jedna :-)) .

  4. recepty 73   14.03.2010 | 16:22 | reagovat | závadný

    Recept je napsán v originálu,maso můžete klidně jen pokrájet.Vejce se nepřidávají,krupice to dostatečně podrží.Je to taková prejtová konzistence,proto umleté maso.

  5. Tamara Šikulová   12.03.2010 | 14:32 | reagovat | závadný

    Nemají se tam dát taky vejce? Aby to drželo pokupě. Taky bych to asi nemlela, ale nakrájela na kousky.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web