Mrkvový štrůdl

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks hera
    • 200
      g mrkev
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze surovin vyválíme dvě placky. Na každou naklademe nahrubo nastrouhaná jablka a zavineme.
2
Nebo děláme jako klasickou buchtu: jednu placku položíme na plech, naklademe jablka nahrubo, přiložíme druhou plackou a pečeme.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Monika T
    Monika T |

    31. 3. 2009 12:21

    Ivanka, som rada že chutilo a s tou citrónovou polevou to je tiež výborný nápad :)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    31. 3. 2009 11:40

    Včera odpoledne jsem pekla. Vynikající! U nás doma naprostá spokojenost. Zkusila jsem, jak Moniko píšete, jako buchtu - dvě placky a dala jsem tvarohovou náplň. Po upečení jsem jen tak trošku lžicí "pokapala" citrónovou polevou (z 1/2 citronu). Myslím, že u nás budeme péci častěji. Ještě jenou díky za výborný receptík. Posílám jedničku.Zdravím. Ivana

  • Monika T
    Monika T |

    27. 3. 2009 17:43

    Mrkev je uvedená v surovinách, takže je jasné že sa pridáva do cesta, jablká uvádzam zvlášť ako náplň, tie do cesta nepatria.Ivanka, s tvarohom som to zatiaľ neskúšala, ale myslím, že by to bolo chuťovo určite dobré, ak vyskúšate prvá dajte vedieť ako chutilo :)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    27. 3. 2009 13:30

    Recept je hodně stručně napsaný...ale mohlo by to být dobré ;-)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    27. 3. 2009 11:18

    Mrkev se určitě dává do těsta. Je tu mrkvový štrúdl naší babičky (v těstě je taky mrkev, jinak je jiný) ten je výborný, nám moc chutnal s tvarohem, jako náplň. Tento bych také ráda vyzkoušela, lákal by mne zas ten tvaroh. Moniko, nezkoušela jste ho s touto náplní? Díky za odpověď. Ivana

  • Di -
    Di - |

    27. 3. 2009 10:25

    Já si myslím, že mrkev se dává do těsta.

  • Alexandra Remišová
    Alexandra Remišová |

    27. 3. 2009 09:46

    Aha...........mrkvový štrůdl s jemně strouhanou mrkví....ale má to háček...........dávají se tam jen nahrubo nastrouhaná jablka.....hmmm.....