Autor:

Mrkvový dort

Střední
Ingredience
Mrkev 210 g
Polohrubá mouka 100 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Strouhanka 30 g
Ořechy 50 g
Mleté mandle 40 g
Žloutek 5 ks
Bílek 6 ks
Cukr krystal 180 g
Citronová kůra  
Citronový krém
Mléko 50 ml
Vejce 2 ks
Polohrubá mouka 2 lžíce
Cukr 50 g
Citron 1 ks
Pomerančový krém
Máslo 100 g
Cukr 60 g
Mléko 50 ml
Žloutek 1 ks
Polohrubá mouka 1 lžíce
Pomeranč 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Mrkev smícháme s moukou a práškem, strouhankou, mandlemi, ořechy, a necháme 30 minut stát. Potom přidáme sníh z bílků, krystalovým cukrem, žloutky, citronovou kůru. Těsto dáme do dortové formy a upečeme. Vychladlý korpus rozřízneme na 3 části, na první naneseme citronový krém, přikryjeme druhou, naneseme pomerančový krém (část necháme na povrch), zakryjeme třetí částí a natřeme zbytkem krému. Ozdobíme ovocem a šlehačkou nebo polejeme čokoládovou polevou.

Citronový krém: vejce vyšleháme, přidáme mléko se 3 lžícemi cukru a moukou a uvaříme hustou kaši. Potom přidáme šťávu a kůru z citronu. Vychladlou kaši spojíme s máslem vymíchaným s 50 g cukru.

Pomerančový krém: rozmícháme mléko, žloutky, 40 g cukru a hladkou mouku a uvaříme kaši. Vychladlou kaši smícháme s máslem vymíchaným s 20 g cukru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Mrkvový dort

Komentáře

  1. Tereza J.   12.11.2008 | 18:00 | reagovat | závadný

    Pani Martinka, ale aj ostatní, ospravedlňujem sa. Patrí tam 100 g tuku. Prosím Ladenku Kovářovú, aby to doplnila. Ďakujem:)))

  2. Martina Kadlecová   12.11.2008 | 15:12 | reagovat | závadný

    Paní Terezo, v ingredieních na citronový krém chybí máslo. Kolik g másla do krému patří? Děkuji.

  3. Tereza Jarčušková   23.02.2006 | 12:25 | reagovat | závadný

    Pravdaže, Pavlínka, ďakujem, ja som to tam zabudla napísať. Kôra + šťava.

  4. Pavlína Svitáková   23.02.2006 | 8:48 | reagovat | závadný

    Terezko,určitě do pomerančového krému patří kůra a šťáva z pomeranče,jako do krému citronového viď?

  5. Pavlína Svitáková   23.02.2006 | 8:21 | reagovat | závadný

    Milý anonyme,souhlasím s p.Jaroslavou.Vypadá lákavě a věřím,že bude opravdu chutný.Na Velikonoce to může být dobrý tip!Bude určitě krásně žluťoučký a s tím krémem.....mňaminka.A věřte,že pokud p.Terezka sem vloží recept,jsou to dobré a osvědčené recepty a většina z nich je podle mne velice,velice chutných.Osobně vůbec nepochybuji!!!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web