Mrkvový celozrnný koláč s banány a mátovým krémem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      hrnek špaldová mouka
    • 0,5
      hrnek žitná mouka
    • 0,5
      hrnek ovesné vločky
    • 0,5
      hrnek hladká mouka
    • ovocná dřeň mrkev, trocha fenyklu a červené řepy - z odšťavňovače nebo čerstvě strouhané
    • 1
      kelímek flora 125g
    • 2
      lžíce slunečnicový olej Davert
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst sušené švestky dle vhuti
    • 0,3
      lžička anýz
    • 0,1
      lžička skořice
    • 2
      ks hřebíček
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      ks banány
    • krém tvarohovo-pudinkový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Semeleme mouky, smícháme s ostatními surovinami, pokud je třeba naředíme studenou vodou a zpracujeme těsto. Roztáhneme po dně velké Remosky a pečeme cca 40 minut. Při pečení spodek Remosky utěsníme dvěmi utěrkami. Hotový koláč poklademe podélně rozřezanými banány a natřeme ještě horkým krémem z tvarohu a pudinku. Pudink použijeme kakaový s přídavkem 1 lžičky hořkého kakaa nebo vanilkový s pár lístky sekané čerstvé máty. Necháme vychladnout a rozležet.
2
Varianta: žitnou a špaldovou mouku nahradíme zbytkem vařených jahel ze včera
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.