Mrkvovo-pomerančová polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g mrkev
    • 1
      ks cibule
    • máslo
    • 0,7
      l masox
    • 1
      ks pomeranč
    • 1
      dl pomerančová šťáva
    • sůl
    • cayenský pepř
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme, oboje orestujeme na másle a 2-3 minuty podusíme. Zalijeme bujónem a cca 15 minut vaříme doměkka. Následně rozmixujeme. Z 1 pomeranče ostrouháme oranžovou kůru, poté vymačkáme šťávu a přidáme k polévce. Polévku dochutíme případně solí a cayenským pepřem.
2
Podáváme s malým kopečkem kysané smetany uprostřed.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.