Autor:

Mrkvovo-jahelná polévka

Snadné
Ingredience
Mrkev 3 ks
Pórek 1 ks
Jáhly 1 hrnek
Máslo 50 g
Vývar 1 l
Podravka 1 špetka
Petrželka 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Očistěnou mrkev nastrouháme na struhadle na jemné nudličky, pórek nakrájíme na nudličky a vše osmahneme na másle. Zalijeme vývarem. Jáhly spaříme horkou vodou a následně propláchneme studenou. Já tento postup opakuji alespoň 2x. Až se polévka začne vařit přidáme jáhly a uvaříme je. Poznáme to tak, že prasknou a vytvoří jako hvězdičku. Přidáme nasekanou petrželku a dochutíme podravkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Reklama
Houbová dršťkovka Večeře na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Mrkvovo-jahelná polévka

Komentáře

  1. ladislava staffenová   21.07.2008 | 19:16 | reagovat |

    Ne pohanka!!!Jáhly!!!

  2. ladislava staffenová   21.07.2008 | 19:14 | reagovat |

    Tahle polévka je výborná,byla jedním z mých prvních pokusů,co s pohankou.Navíc dávám trochu bílého pepře a trošku tymiánu.Jinak se můžou dát i bylinky(libeček),ale to záleží na tom,jak to komu chutná.Já zejména libeček dávám snad do každé polévky (nebo si teď nevzpomenu kam ne :-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web