Mrkvovo-jahelná polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks mrkev
    • 1
      ks pórek
    • 1
      hrnek jáhly
    • 50
      g máslo
    • 1
      l vývar
    • 1
      špetka podravka
    • 1
      špetka petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očistěnou mrkev nastrouháme na struhadle na jemné nudličky, pórek nakrájíme na nudličky a vše osmahneme na másle. Zalijeme vývarem. Jáhly spaříme horkou vodou a následně propláchneme studenou. Já tento postup opakuji alespoň 2x. Až se polévka začne vařit přidáme jáhly a uvaříme je. Poznáme to tak, že prasknou a vytvoří jako hvězdičku. Přidáme nasekanou petrželku a dochutíme podravkou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    21. 7. 2008 19:16

    Ne pohanka!!!Jáhly!!!

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    21. 7. 2008 19:14

    Tahle polévka je výborná,byla jedním z mých prvních pokusů,co s pohankou.Navíc dávám trochu bílého pepře a trošku tymiánu.Jinak se můžou dát i bylinky(libeček),ale to záleží na tom,jak to komu chutná.Já zejména libeček dávám snad do každé polévky (nebo si teď nevzpomenu kam ne :-))