Autor:

Mrkvové knedlíky

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 400 g
Mléko 300 ml
Droždí 15 g
Mrkev 150 g
Sůl 1 špetka
Petrželka
sekaná
1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu mouky a připravíme kvásek, který necháme vykynout. Moukou vysypeme mísu, přidáme kvásek, vejce, sůl a mléko, zaděláme těsto, do kterého zapracujeme předvařenou, na jemné kostičky nakrájenou mrkev a sekanou petrželku. Těsto zaprášíme moukou a necháme v teple vykynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na stejné díly a vyválíme šišky, které vaříme v osolené vodě 20-25 minut. Během varu knedlíky obracíme. Po vyndání knedlíky vidličkou propícháme a rozkrájíme na plátky. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům s omáčkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Mrkvové knedlíky

Komentáře

  1. Aleš Polívka   06.04.2004 | 19:13 | reagovat |

    U tohoto receptu není napsáno na kolik je porcí.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web