Mrkvové knedlíky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 300
      ml mléko
    • 15
      g droždí
    • 150
      g mrkev
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce petrželka sekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu mouky a připravíme kvásek, který necháme vykynout. Moukou vysypeme mísu, přidáme kvásek, vejce, sůl a mléko, zaděláme těsto, do kterého zapracujeme předvařenou, na jemné kostičky nakrájenou mrkev a sekanou petrželku. Těsto zaprášíme moukou a necháme v teple vykynout.
2
Vykynuté těsto rozdělíme na stejné díly a vyválíme šišky, které vaříme v osolené vodě 20-25 minut. Během varu knedlíky obracíme. Po vyndání knedlíky vidličkou propícháme a rozkrájíme na plátky. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům s omáčkami.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Aleš Polívka
    Aleš Polívka |

    6. 4. 2004 19:13

    U tohoto receptu není napsáno na kolik je porcí.