Autor:

Mrkvové knedlíky

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 400 g
Mléko 300 ml
Droždí 15 g
Mrkev 150 g
Sůl 1 špetka
Petrželka
sekaná
1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu mouky a připravíme kvásek, který necháme vykynout. Moukou vysypeme mísu, přidáme kvásek, vejce, sůl a mléko, zaděláme těsto, do kterého zapracujeme předvařenou, na jemné kostičky nakrájenou mrkev a sekanou petrželku. Těsto zaprášíme moukou a necháme v teple vykynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na stejné díly a vyválíme šišky, které vaříme v osolené vodě 20-25 minut. Během varu knedlíky obracíme. Po vyndání knedlíky vidličkou propícháme a rozkrájíme na plátky. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům s omáčkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Mrkvové knedlíky

Komentáře

  1. Aleš Polívka   06.04.2004 | 19:13 | reagovat |

    U tohoto receptu není napsáno na kolik je porcí.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web